ДСБ: Правителството "Орешарски” е правителсто на лъжата

Политика

31-05-2013, 15:45

Снимка:

бгнес

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Приоритети на плана "Орешарски"

Радан Кънев сменя Костов в ДСБ

Кабинетът е продукт на същите олигархични кръгове, които създадоха на тройната коалиция, твърдят от партията на Костов

Демократи за силна България обявиха кабинета на Пламен Орешарски за "правителство на лъжата". Това те направиха в политическа позиция, разпространена до медиите.

"Най-голямата лъжа е, че новото правителство цели  да  реши проблемите на гражданите. Напротив, парламентарната подкрепа, персоналният състав и т.нар. приоритети показват , че то е пригодено единствено да обслужи икономическите интереси на монополите, мафията и близките до БСП и ДПС бизнес кръгове", посочват тъмно сините. Те изразяват съмнение и в експертния характер на новото управлвние. По думите им правителството няма програма, а единствено общи идеи в пожелателна форма. "Правителството излъга и гласоподавателите. Новият премиер обяви отказ от предизборните обещания на партията си БСП", посочват от ДСБ.

"Това правителството се крепи на сътрудничество между ДПС и "Атака“, прикрито чрез процедурни хватки и колективно бягство от отговорност - пише още в декларацията на Демократи за силна България.

Според тъмно сините правителството на Пламен Орешарски е продукт на същите български и чуждестранни олигархични кръгове, които са стояла зад създаването на тройната коалиция. Техните интереси са противоположни на тези на българските граждани. Зарди това от ДСБ не вярват, че ще има промени в антимонополното законодателство,  правосъдието, политиката по заетостта, образованието, енергетиката. От партията на Иван Костов заявяват още: "Без  промяна в тези сфери, обществото ни е неспособно да се справи с пораженията, нанесени от управлението на Борисов."