Цветанов въртеше интриги в ГЕРБ, твърди Емил Димитров

Политика

31-05-2013, 20:03

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Бившият вътрешен министър влияел на Бойко Борисов

Не трябва да се допуска висш партиен кадър да заема ключова позиция на силово министерство. Веднага почват изкривяванията. Политиката започва да се бърка в изпълнителната власт. Това каза бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров по bTV.

"Тази полицейщина не помогна на никого. Може би предотврати престъпления. Но това напрежение попречи на много неща, които можеха да бъдат много по-добре", допълни Димитров.

По думите му бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е влияел на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Борисов съзнаваше всичко това, но нещата си продължаваха по същия начин. След като все още го подкрепя, значи му вярва. Нормално е да вярваш на втория човек под теб, но е нормално и да проверяваш подадената ти информация", категоричен бе Димитров.

Аз не казвам, че някой от управляващите или държавата закриля контрабандата на цигари, но истината е, че управлението не успя да се справи с проблема, каза той в отговор на въпрос дали бившият шеф на МВР е покровителствал контрабандата на тютюневи изделия в България.

Емил Димитров вярва, че МВР е рекетирало бизнеса. Той посочи, че служители на реда нахлували в някоя фирма по сигнал, който можел да бъде измислен. След като прибирали всички документи, започвал тормозът над съответните бизнесмени.

По адрес на Искра Фидосова Димитров заяви, че "не я харесва."

"Определени лица се опитваха да бъдат посредници между премиера и парламентарната група. Включително е имало случаи, когато Фидосова говори от името на премиера, че той е одобрил нещо, и впоследствие се оказва, че не е така", разказа бившият депутат подробности от кухнята на партията. Борисов е бил уведомяван за това, но "явно нищо не е последвало".

"И аз имам вина. Включително че не съм бил достатъчно гласовит", смята Димитров. "Аз не съм от страхливите. Но не съм и безкраен безразсъдник. За да направя това, което направих, явно съм се страхувал", каза той за показанията, които даде пред нотариус. "Никой не е заплашвал директно", уточни той.

Според Димитров, ГЕРБ ще се спаси чрез промени. "Като гледам заместник-председателите на групата, като изключим Красимир Велчев, явно е счел (Борисов), че това не е нужно. Със същите хора, силно съмнително."

"Не убивайте лошите вестоносци. Защото лошите вестоносци са вашите приятели", обърна се той към новите управляващи.