Честит 1-ви юни, деца!

Мисия Пловдив

01-06-2013, 08:56

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Отидете на фестивал, играйте и творете на воля пред общината

Честит празник, пловдивски слънца! Бъдете здрави, играйте на воля и нека детсвото ви бъде щастливо и безоблачно! А ако вече не сте толкова малки, вслушвайте се в съветите на родителите и учителите си. Един ден ще разберете, че те са били най-верните ви приятели.

Международният ден детето набра скорост в Пловдив още от вчера. Четвърти общоградски детски фестивал “Аплодисменти”, под патронажа на зам.-кмета Георги Тютюков, отново ще предостави сцена за изява на децата на града от 10, 30 до 12, 30 часа на плошада пред община Пловдив.

В празника ще се включат възпитаниците на детските градини в града. Изявите им ще бъдат съпътствани от безплатни творчески работилници, където децата ще могат да придобият редица умения и да открият скрити дарби.

В различните ателиета малчуганите ще могат да направят първи стъпки в обучението по английски език, рисуване, бойни изкуства и лична самоотбрана. Безплатните ателиета ще останат на разположение на децата до 17 часа.

 Един от най-дългоочакваните моменти на празника е раздаването на най-голямата торта в града. Организаторите издадоха, че тортата ще е в образа на любимия им анимационен герой - Гарфийлд. Разрязването на огромното сладко изкушение ще извърши лично Тютюков точно в 12 часа. Игри и награди, за деца и родители, както и чисто нов електромобил от томболата на “Зайо Байо” ви очакват в събота.

От 10 до 14 часа до сцената на площада в две шатри на фондация “За Нашите Деца” ще има различни изненади, подаръци и забавления. Там децата ще могат да се преобразят в анимационен герой, страшени пират, принцеса или друг забавен образ и да си направят щура снимка за спомен.

Най-интересната изненада е точно в 12.30 ч. Тогава на сцената ще се качат Мечо, Кума Лиса и Вълчо, които ще изиграят една чудесна история – Любопитният Мечо. След нея предстоят забавни игри и танци.

Не пропускайте да окажете подкрепа от 10, 30 часа в градинката на пл. „Римски стадион“ (Джумаята) на деца и младежи болни от муковисцидоза. Всяко дете, което се включи в благотворителнатата творческа работилница ще получи стикер с надпис „Да добавим живот! Кампания за създаване на стандарт за лечение за децата болни от муковисцидоза“, съобщават от фейсбук страницата на Асоциация „Мусковисцидоза“ -България.

От От 9, 30 до 12 часа командването на 24-та авиационна база организира ден на отворените врати на територията на военно формирование 32040 – Крумово и военно формирование 24900 – Враждебна. Любопитните ще могат да разгледат авиационна техника и въоръжение.

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен