Пловдивски деца помагат на връстници

Животът

01-06-2013, 09:59

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Участвайте в творческа работилница, подарете живот на болните от муковисцидоза

Благотворителна творческа работилница кани днес на 1 юни пловдивските деца да рисуват в помощ на свои връстници, болни от муковисцидоза, съобщават от Фейсбук страницата на Асоциация „Муковисцидоза“ - България.

Всяко дете, което се включи в благотворителнатата творческа работилница в градинката на пл. „Седмият хълм“ (Джумаята) от 10 часа ще получи стикер с надпис „Да добавим живот! Кампания за създаване на стандарт за лечение за децата болни от муковисцидоза“.

Под шатра председателят на организацията Светлана Атанасова кани малчуганите да оцветяват гипсови фигурки на приказни герои заедно с момичетата и момчетата от Националната художествена гимназия.

Доведете децата си - важно е да ги научим на съпричастност, защото тя е една от първите стъпки към стремежа да живеем в по-добър свят”, призовават още от Асоциацията.

Ще има и отделен кът, пълен с пъстри мъниста и камъчета, от които младите творци ще си изработят гривнички и герданчета. Тази година ученици от Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов” ще рисуват портрети на децата за спомен от празника.

Благотворителната акция за 1 юни е за закупуване на скъпоструващи кислородни концентратори за деца и младежи, страдащи от рядката болест муковисцидоза.

Събитието се провежда с подкрепата на Национален алианс на хора с редки болести, Асоциация на студентите медици в Пловдив и на община Пловдив.