Спират кича „Младост 5"

Добрич Лайф

01-06-2013, 11:00

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Простотията на Слави и Иво Сиромахов с най-нисък рейтинг в Би Ти Ви

След няколко месеца скука в праймтайма в петък вечер зрителите най-сетне могат да отдъхнат. Спират „Младост 5". Последният епизод от сезона бе излъчен в петък и едва ли ще има втори сезон на тази ужасяваща боза, пише „Всеки ден”.

Предаването за импровизации, което сценаристите на Слави Трифонов наричат „шоу", е най-голямата дупка в ефира на Би Ти Ви. Справка на „Всеки ден" показа, че рейтингът на телевизията рязко пада, стане ли 8 часа вечерта в петък. Точно тогава започват глупостите на Краси Радков, Иво Сиромахов и компания. Само в рамките на 5 минути зрителите намаляват наполовина. Ако новините се гледат от 40 на сто от всички застанали пред екраните в петък вечер, „Младост 5" не може да хване и 20 на сто. И дори те най-вероятно не превключват на друг канал просто защото не гледат телевизия, а я използват като фон на по-интересни занимания. Показателен за интереса към набеденото за шоу предаване е фактът, че зрителите започват да се увеличават веднага след като предаването свърши.

Освен че е тотална скука, проектът на Слави Трифонов е и финансов провал, защото страда от отчайваща липса на рекламодатели. Ето защо никой в ръководството на Би Ти Ви не е навит да се плаща за втори сезон на „Младост 5".

Това не е първият провал на Слави и компания. Абсолютен срив в работата му бе поразяващата глупост „Ракия сънрайз", която в екипа наричаха „сериал". Напълно неуспешен бе и напънът на Дългия да прави състезание за спорещи хора в предаването си „Шоуто на Слави". Той направи кастинг, избра си участници, обяви награди и накрая прекрати състезанието по средата. „Не се харесва на зрителите, затова го прекратяваме", обясни тогава съвсем накратко Слави.

От повечето му опити напоследък се вижда, че страда от тотална липса на свежи идеи. Или трябва да си вземе нови хора в екипа, или да се откаже, за да не излага с тъпите си приумици и себе си, и своите актьори.