Майстори на каскадите канят на лудо нощно каране

Пловдив Лайф

01-06-2013, 13:04

Снимка:

Организаторите на проявата

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Избират крал и кралица в Европейския дрифт шампионат в Панаира  

Нощно дрифт шоу с коли и мотоциклети ще взриви почитателите на високите скорости от 20 часа. Зрелищният спектакъл ще бъде в Международен панаир Пловдив, съобщиха от пресцентъра. Виртуозните изпълнения с волана  ще се редуват с хитове на рапърката Анн Джи в продължение на два часа.

Атракцията е  част от  „Феър мото шоу 2013“, което започна в петък и продължава до неделя. В нея ще се включи и  гост-звездата на тазгодишното издание на изложението – стънтърът Мартин Кратки от Чехия. Той  ще подготви каскади специално за българската публика, след като изпробва трасето в първия ден на „Феър мото шоу“. Неговата програма може да се види днес и утре от 16.30 часа.

Мартин Кратки е носител на 19 награди от турнири в Европа, като е  бил победител в десет от тях.  Неговите последователи в България ще демонстрират уменията си в стънт състезание .

На специално изградена писта ще се надпреварват претендентите за титлите  „Крал на Европа“ и „Кралица на Европа“ в кръга от  Европейския дрифт шампионат за мъже и жени. Атрактивното състезание  ще се проведе за първи път у нас тази събото и неделя. Организира се съвместно с „Дрифт клуб България“, ще присъства и президентът на Световната дрифт асоциация Майк Прокюрор.

Очаква се да участват над 30 звезди от България и чужбина. На 1 юни тренировките са до 15.30 часа, а квалификациите – от 15.30 до 18 часа. На 2 юни на пистата ще излязат най-добрите дрифтъри, като жените ще се изявяват от 11.30 до 12.30 ч., а мъжете – от 13 до 14.30 часа.

Над 10 000 посетители се очакват на атракциите и състезанията в рамките на „Феър мото шоу 2013“.