3 катастрофи край Карнобат за два часа

Крими

01-06-2013, 13:39

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

45-годишна жена е загинала на отсечката Несебър-Равда

Три автомелета са станали в рамките на два часа край Карнобат вчера следобед, съобщиха от полицията. 

Около 16,20 ч. на автомагистрала "Тракия" в посока от Карнобат към Бургас, поради движение с несъобразена скорост при облачно време и мокра пътна настилка, самостоятелно катастрофира "Порше 997" със софийска регистрация. Возилото управлявал 40-годишен софиянец.  

Автомобилът напуснал пътното платно и се преобрнал вдясно след оградната мрежа на автомагистралата. В бургаската болница са откарани шофьорът и неговата спътничка, 19-годишно момиче от София. И двамата са прегледани и настанени за лечение в отделение "Ортопедия", без опасност за живота.

Час и половина по-късно на автомагистрала "Тракия" в посока от Карнобат към Бургас при същите условия самостоятелно катастрофирало и "Ауди А 6", с варненска регистрация, управлявано от 51-годошен мъж от Ямбол.

Водачъл изгубил контрол и возилото се преобрнало вдясно след оградната мрежа на автомагистралата. В МБАЛ са откарани водачът и неговата съпруга, които са прегледани и настанени за лечение в отделение "Неврохирургия". И двамата пострадали са без опасност за живота.

Както Burgasutre писа 45-годишна жена от Варна загина при зверска верижна катастрофа около 18 часа по югозападния обход за автомагистрала "Тракия" в отсечката от Карнобат в посока Бургас.

45-годишна жена от Ахелой е загинала на място при адски сблъсък на отсечката Несебър-Равда. Това станало около 1,15 часа тази сутрин. Инцидентът настъпил при мокра пътна настилка между "Ауди S 8", с бургаска регистрация, управляван от 38-годишен мъж и сеата на загиналата.

Мъжът е изпробван за употреба на алкохол с дрегер, който отчел 2,03 промила алкохол - взета му е кръв за анализ. Причините за сблъсъка между двата автомобила са в процес на изясняване.