Развод с компютърна програма

Пловдив Лайф

01-06-2013, 18:12

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съпрузите дори не трябва да присъстват на съдебното заседание

Досега мрежата беше използвана предно за запознанства и бракове, но от миналата седмица партньорите вече ще могат и да се развеждат онлайн в специализиран сайт, пише в. New York Times, цитиран от БТА.

Софтуерната програма Wevorce обещава да улесни максимално раздялата на съпрузите, като изготвя необходимите документи с 6 кликвания, при което не се прибягва до услугите на скъпоструващи адвокати.

Срещу такса от 7500 долара Wevorce използва един-единствен бракоразводен посредник, което е значително по-евтино от стандартните разходи в такива случаи, възлизащи средно на 27 хиляди долара. Всяка от страните, потърсила услугите на сайта, избира посредника, който да представи документите пред съда. При това положение съпрузите дори няма нужда да присъстват на съдебното заседание.

Weorce предлага и международни услуги, ако един от брачните партньори не е гражданин на САЩ. Сайтът осигурява и честна раздяла на двойки, които не са сключили формален брак, но трябва да поделят общото си имущество.

Wevorce е за хора, които са решили да се разведат по цивилизован начин с половинките си. Той не се препоръчва за тези, които са решили да водят тежки съдебни битки за имущество и попечителство над децата.