БФС: Фенове на Ботев удряли играч на Левски

Спорт

01-06-2013, 22:17

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Канарите наказани да не играят на собствен терен 4 мача заради инцидентите от преди една седмица

Фенове на Ботев са ударили играч на Левски след края на мача между двата отбора от Елитната юношеска група до 17 години. Това установи Дисциплинарната комисия към БФС.

Заради ексцесиите жълто-черните отнесоха наказание да не играят на собствен терен общо 4 мача – 2 заради удара на противников футболист, един заради нахлуване на бултраси на терена и един заради нанесени щети на рейса на Левски.

Припомняме, че въпросното юношеско дерби завърши 2:1 за Ботев на 25 май пред около 1000 бултраси, но и при едва трима органи на реда.

Ето и официалното становище на БФС по случая:

За навлизане на публика  на игралното поле с последствия, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.”В” – предложение2, ДК наказва ПФК "Ботев" – гр. Пловдив с лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 400 лв. (чл.42, ал.3 от ДП)

За нанесен удар на състезател от гостуващия отбор, на основание чл.37, ал.1, т.7, б.”А”, ДК наказва ПФК "Ботев" – гр. Пловдив с лишаване от домакинство за 2 срещи и имуществена санкция в размер на 500 лв. (чл.42, ал.3 от ДП)

За увреждане на МПС на гостуващия отбор, на основание чл.37, ал.1, т.5, ДК наказва ПФК "Ботев" – гр. Пловдив с лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 500 лв. (чл.42, ал.3 от ДП).