Актриси крият бременността си зад шкафове, големи чанти или широки дрехи

Най-доброто от печата

02-06-2013, 08:22

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Сара Джесика Паркър изкарва целия 5-и сезон на "Сексът и градът" бременна с първото си дете

Навремето само мъжете можело да играят в театъра. Женски роли има, но дамите не се допускат до сцената. Ето затова един "актьор", играл преди години Геновева в постановката "Многострадална Геновева" - представление, описано в "Под игото" на Иван Вазов, е с мустаци. Опитал се да ги скрие, като ги намазал с мас.

Днес всичко е различно. В театъра вече има и актриси. Но неведнъж и на тях се случва да прикрият по нещо - дълга коса под перука или слабо тяло - с подплънки. Само едно нещо трудно се скрива - бременността.

Заради Евгения Александрова - съпругата на Иван Лечев от ФСБ, в Малък градски театър "Зад канала" изменят цяла постановка. Това се случва преди близо две години, когато актрисата забременява с първото си дете - сина Константин. По това време тя играе в постановките "Ритъм енд блус" и "Ритъм енд блус 2" Преди да забременее, е в ролята на възрастна балерина, която танцува умиращ лебед. След това сама предлага на режисьора друг образ - пак балерина, но бременна.

"Получи се много смешно. Играех, все едно ми е много тежко, ама защо пък да не потанцувам все пак", разказва актрисата.

Александрова, вече с коремче, в 7-ия месец от бременността си тръгва с колегите си от театъра за Лондон. Там трупата е поканена да представи постановката "Ритъм енд блус" пред българска публика. Тогава актрисата поема риска да се качи на самолет, въпреки че обичайно лекарите забраняват това. Без абсолютно никакви проблеми минава 2-часовият полет до Лондон и обратно. А по време на постановката нито един човек от
зрителите не предполага, че Евгения наистина чака дете. "На финала на представлението посланикът ни се шашна, като разбра, че аз наистина съм бременна", смее се актрисата.

Обичайна е практиката сценаристите да променят сюжетната линия заради бременни актриси и в киното. Например американките Дженифър Гарнър, съпругата на Бен Афлек, и Лиза Кудроу от "Приятели" също използват този трик. Гарнър забременява с първата си дъщеря Вайълет Ан Афлек в петия сезон на сериала "Наричана още". Тогава сценаристите пренаписват сюжета. Резултатът е, че нейната героиня Сидни също чака дете.

A Кудроу забременява в 4-ия сезон на "Приятели" със сина си Джулиан. Тогава продуцентите на телевизионната поредица променят сценария - Фийби износва близнаците на брат си и неговата много по-възрастна съпруга.
Неведнъж се случва актрисата да е бременна, но това да не си личи изобщо. В киното има безброй трикове за това. Най-редовно стилистите крият понаедрялото коремче
с широки дрехи.

Точно така хубавата Веселина Попова, която играе сексапилната кметска секретарка в "Столичани в повече" по Би Ти Ви, успя да завърши 4-ия сезон на сериала.
"Носех по-отпуснати рокли или някое широко сако в този период, защото не ми личеше особено. Дори имаше една секси сцена, в която ровя в шкаф, а кметът се заглежда по мен", разказва Попова.

Миньончето Сара Джесика Паркър също изкарва целия 5-и сезон на "Сексът и градът" бременна с първото си дете от актьора Матю Бродерик. Освен необичайно широките за героинята Кари Брадшоу дрехи сценаристите решават да скъсят сезона и вместо 18-20 епизода той приключва с 8-ия.

Сценаристите на "Приятели" обаче не съкращават последния сезон. Тогава Кортни Кокс, която играе Моника Гелар, забременява в живота. Проблемът е, че няма как да направят и нейната героиня бременна, защото няколко сезона преди това прокарват линията, че Моника не може да има деца. Затова не остава друго и просто я обличат в по-широки дрехи за последните снимачни дни на сериала. Въпреки това порасналият корем
на актрисата се вижда съвсем ясно на финала на сериала.

Бременността прекрасно личи и на актрисите от сериала "Как се запознах с майка ви" - Коби Смолдърс, която е в ролята на Робин, и Алисън Ханигън, която играе Лили. Двете забременяват почти една след друга през 2008 година. Затова и двете качват килограми по едно и също време - към края на 4-ия сезон на поредицата. По време на последните снимки и двете застават пред камерите с много широки дрехи. А в една от сериите показват големия корем на Ханигън като резултат от преяждането с хотдог.

Има актриси, за които обаче никой не подозира, че ще стават майки, до последния, девети месец от бременността. Такъв е случаят с Антоанета Добрева-Нети, съпругата на Дони. Актрисата е толкова слабичка, че почти до последно играе в театъра. Единственото нещо, което се променя, е сценичният панталон. Стилистите го разширяват в талията с 3-4 сантиметра.

А друга българска актриса -Параскева Джукелова, изобщо не излиза на сцената по време на бременността си. Това се случва преди 4 години. Тогава тя е бременна с дъщеря си Калина, но лекарите препоръчват да си стои вкъщи, защото вече има няколко неуспешни опити да забременее. Калина се ражда на 11 август 2009 г. Не след дълго Параскева се връща пак на сцената.

 

Как го правят на Запад

Някои похвати за прикриване на бременност при актрисите най-вече на малкия екран са свързани с психическото въздействие върху зрителя. Така например една актриса в напреднала бременност може да играе в сцени, носейки огромна чанта. При този трик се разчита, че вниманието на зрителите ще попадне не толкова върху фигурата на героинята, колкото върху нестандартно големия аксесоар.

На същия принцип често сценаристите слагат в ръцете на героините големи предмети,които те държат точно пред корема си, прикривайки го. Така правят почти през целия 4-и сезон на "Как се запознах с майка ви", когато Коби Смолдърс и Алисън Ханигън забременяват една след друга.

Популярна практика в американските сериали е и стоенето на бременната актриса зад кухненски плот, шкаф или друга част от интериора, която я скрива от гърдите надолу.