Юни - светлина в тунела

Хороскоп

02-06-2013, 12:54

Снимка:

© Надежда Чипева

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Годината на конфигурациите и защо кризата скоро няма да приключи

За представителите на първата декада на водните знаци Рак, Скорпион и Риби, започва един изключително успешен период.

Астрологична картина на месец юни

Юни ще бъде богат на събития, възможности и предизвикателства месец. Те ще бъдат в съответствие с основните за лятото тенденции, породени от редки планетни конфигурации. През целия летен сезон ще наблюдаваме ефектите на едновременното действие на кардинална тау-квадратура, оформена от постоянния квадрат между Уран и Плутон и преминаващите през зодиакалния знак Рак планети, с които пак същите тези планети ще затворят и материализират положителния обмен между Сатурн и Нептун, оформяйки голям воден тригон. Фигурата, която се образува на небето, прилича на хвърчило, такова е и наименованието й. Тя е сравнително рядка, а в настоящия случай - уникална, тъй като в нея ще участват всички външни планети - Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Повече за това рядко астролологично събитие можете да прочетете тук. Юпитер ще влезе в Рак едва в края на месеца, на 26 юни, но преди това тя ще бъде последователно активирана от Венера, Меркурий и Слънцето. Всичко това подсказва, че лятото на 2013-а ще ни изправя пред категоричните необходимости за решаването на фундаментални проблеми, но и ще ни даде рядко благоприятни възможности за намиране на конструктивни решения, както в личен, така и в глобален аспект. Възможно е да видим "светлината в края на тунела", по въпроси, които дълго не са намирали решение. Или поне небето ни дава възможност за това. Понякога, това ще бъде свързано с приемливи загуби, разпад на съществуващи структури и отказ от досега действащи модели, но пък и предлаганите възможности и алтернативи са рядко благоприятни.

И така, кардиналният тау-квадрат ще ни изправя пред препятствия и ще ни извади принудитлено от ролята на щраус, заровил глава в пясъка, изправяйки ни пред цялата острота на дълго пренебрегвани проблеми, а големият воден тригон ще ни дава възможности да намерим решение, а също и необходимата поддръжка и разбиране. В обществен план, това са добре познатите ни процеси, касаещи финансово-икономическата и политическата реалност. С малко повече настойчивост и емоционалност от досега, публично ще бъдат изяснявани проблеми и взаимоотношения. Това може да създаде обществен безпорядък и агресивни реакции и от обвинени, и от обвинители.

В личен аспект, процесът ще пробуди конфликтни ситуации с роднини, колеги и началници. Техните завишени изисквания често "ще ни вадят извън релси" и ще провалят плановете ни. Ще ни бъде нужно да се въоръжим с повече търпение, за да избегнем открития конфликт с хората, с които живеем и работим. Децата, по-малките братя и сестри, както и родителите, също ще изискват настойчивото ни внимание, принуждавайки ни да се заемем приоритетно с техните потребности и постоянно напомняйки ни за непосредствените ни отговорности и чувството ни за дълг. Вероятно, ние също няма да възприемаме околните с положителна нагласа и част от остротата ще бъде породена от нашите собствени претенции. Сега всеки ще преследва желанията си настойчиво и емоционално, поради което постигането им може да бъде за сметка на конфликт. Ключът към тази ситуация е да се акцентира не върху причините за възникващите конфликти, а върху намирането на разумни компромиси.

Независимо дали става въпрос за лични или обществени взаимоотношения, думите и изразните средства, които употребяваме, изискват настойчиво внимание. Мислете какво и на кого можете да кажете. Чувствителните реакции ще бъдат пораждани не толкова от постъпките ни, колкото от вербалното поведение. Второто златно правило за периода - по-често се вслушвайте в гласа на интуицията си. Но не бъркайте интуицията с изкушението! И трето - освободете всичко, което настойчиво се опитва да си отиде от живота ви, не се борете за хора, вещи, модели или ситуации, които очевидно са доживели до своя край, не се бойте от обновлението! Онова, което се опитвате да задържите, в бъдеще вероятно ще се окаже пречка за развитието ви.

Позитивните и предизвикателните моменти вървят ръка за ръка и ще бъдат актуални през целия месец. Дните около 7-ми и 12-ти юни оформят най-напрегнатия период, даващ заявка за напрежение през цялото лято. Към него са най-уязвими онези сред вас, които имат лични планети и чувствителни точки в зоната 8-13 градуса на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог. 3-ти, 7-ми, 19-ти и 26-ти юни пък, маркират закрилящата намеса на големия воден тригон и обединената протекция на Слънцето и Юпитер. От небесна закрила са лишени само дните между 12-ти и 17- юни, когато само по-смелите и изобретателни натури, готови да взимат и прилагат нестандартни решения, ще могат да са сигурни в резултатността от действията си. За представителите на първата декада на водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и тези, имащи важни лични планети от 1 до 8 градуса в съответните знаци, започва един изключително успешен период.

Почти през целия месец ще продължим да се радваме и на обединените сили на Венера и Меркурий, излъчващи към нас архетипните вибрации на зодиакалния знак Рак. Благодарение на тях, ще успеем да установим и съхраним хармонията в общуването с близките си. Те ни дават възможност да намерим компромис във всяка спорна ситуация, чрез обмен на мнения и съгласуване на позиции. Романтичните срещи и запознанства също ще бъдат тема на настоящия месец, но следва да знаете, че след 20-ти юни, когато Меркурий ще забави своя ход, за да навлезе в ретроградната си фаза, възникващите лични и делови партньорства вероятно ще се окажат безперспективни. 

Първата десетдневка на месеца ще даде златен шанс на учените и хората с творчески професии, които ще бъдат озарени от интуитивни прозрения и вдъхновение. Интуицията през този период като цяло ще бъде по-надеждна от логиката, но дисхармоничният обмен между Марс и Нептун може да породи много измамни ситуации, най-вече в деловата сфера. Не търсете обиколни пътища, не се подвеждайте по съмнителни сделки и не ползвайте съмнителни средства за постигане на целите си. Като цяло, периодът е неблагоприятен и дори опасен за оформянето на търговски партньорства, финансови вложения и инвестиции. Най-разумно е да отложите всякакви начинания. Краят на периода вероятно ще внесе дестабилизация и напрежение в деловия, обществения и политическия живот, породени от радикални постъпки и решения. Ревността и изясняването на позиции пък, могат да разклатят любовната идилия. Възникналите конфликти ще имат потенциала да поставят точка на съществуващи взаимоотношения, затова търсете компромис и не провокирайте тези, които не желаете да загубите.

Част от неблагоприятните тенденции ще се пренесат във втората десетдневка на юни, но пък тогава оптимизмът и великодушието, с които ще ни даряват Юпитер и Слънцето, ще ни помагат да се справим с предизвикателствата. Ще ни бъде по-лесно да намерим помощ и поддръжка, да си взаимодействаме с официалните структури и влиятелни личности. Идеален момент за стартиране на образователни програми, дейности, свързани с информация и комуникации, обучение и пътешествия. Обърнете специално внимание на новите познанства, новите идеи и предложенията, постъпващи към вас - те могат да се окажат повече от перспективни.

Последната десетдневка на месеца ще ни върне към неразрешени въпроси от миналото, а старите проблеми ще изплуват с настойчиво изискване за търсене на нови решения. В обществения и деловия живот ще се сблъскваме със силово противопоставяне, политически и икономически ограничения и волята на други личности. Периодът отново е неблагоприятен за крупни вложения и партньорства с финансови обвързаности, които могат да донесат сериозни загуби. Едновременно с това, дълго отлагани проблеми могат да намерят внезапно и благоприятно решение, което да даде нова перспектива и посока на развитие. Отново обединените усилия и стремежът към постигане на компромис и консенсус ще бъдат ключ за златната врата към по-светлото бъдеще. На 26 юни Юпитер преминава в зодиакалния знак Рак - една добра новина за водните знаци, които ще се радват на подкрепата му в продължение на една година. В обществено-социален план Рак е знак на широките маси и тяхната роля ще придобие ключово значение в хода на процесите в политиката и икономиката. Тук небесният благодетел ще се превърне в арбитър и главно действащо лице в предстоящите през лятото процеси, изпълнени едновременно с напрежение и надежда.