200 пловдивчани на протеста срещу правителството

Мисия Пловдив

02-06-2013, 13:47

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Недоволните организираха импровизирано шествие по Главната улица

Около 200 пловдивчани се събраха на протест пред сградата на общината срещу новото правителство. Някои от тях се обявиха и срещу настоящия премиер Пламен Орешарски, а други срещу цялата политическа система у нас.

Имаше и такива, които са против премахването на забраната за тютюнопушене на обществени места. Една част от протестиращите заявиха, че са против учебници на турски език и това този майчин език да се изучава в училище. Протестиращите обявиха, че са се организирали в социалната мрежа и ще продължават така всяка неделя, в този час пред общината. Протестиращите в Пловдив носят транспаранти, на които пише „Не на политическия Франкенщайн – БСП, ДПС, Атака”, „Не искаме правителство на енергийната мафия”.

Протестиращите пловдивчани тръгнаха импровизирано на шествие по Главната улица. След това се насочиха към Съдебната палата. В района на съда има полицейско присъствие. При шествието по Главната в Пловдив те скандираха „Долу Олигарски”, „Всички са лъжци”, „Съд за Съда” и „МВР с нас”. Всички скандират „България”. Протестиращите се обявиха за нови избори и оставка на кабинета Орешарски, предава Фокус.