Рефер поряза грозно Даксон и Вашку да Гама (ВИДЕО+СНИМКИ)

Спорт

02-06-2013, 15:53

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Отменят гол на бившия смърф, дават смешна дузпа за домакините

Реферът Роберто Лопес поряза грозно Даксон да Силва и неговия тим Вашку да Гама при гостуването на Витория в мач от 3-ия кръг на бразилското първенство. Черно-белите от Рио загубиха с 0:2, но реферът отмени цели два техни гола, а за капак даде твърде смешна дузпа в полза на Витория.

Даксон игра цял мач и безспорно бе един от най-добрите футболисти на терена. Доскорошният любимец на агитката от Лаута вкара красив гол с шут от границата на пеналта, който обаче странно бе отменен от рефера поради засада на друг футболист на Вашку.

От повторенията обаче ясно се вижда, че въпросният играч е на една линия с противников защитник, а на всичко отгоре шутираната от Даксон топка минава на метър и половина от него и той няма как да играе с нея.

Малко по-късно арбитърът пак се подигра с Даксон, който изведе хитро съотборника си Тенорио и той отбеляза нов гол. Това попадение също бе отменено заради засада, каквато не съществуваше.

Подпирането на домакините стана прекалено явно в 60-ата минута, когато съдията даде смешна дузпа за Витория, при което Диней вкара за крайното 2:0. Ситуацията стана при борба за висока топка при центриране от корнер, като тук повторенията също показаха явно, че няма никакво нарушение.

Вижте най-интересните моменти от мача и положенията на Даксон във видеото по-долу.