Бултрасите помагат на страдащ от левкемия баскетболист

Спорт

03-06-2013, 11:04

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Феновете на Ботев ще могат да правят дарения по време на днешния концерт на Дийп Пърпъл

ПФК "Ботев" Пловдив и привържениците на клуба ще се включат за пореден път в благотворителна инициатива. Днес, по време на концерта на DEEP PURPLE, ще се набират средства за лечениeто на баскетболиста Васил Бамбурски, който страда от левкемия.

Всеки желаещ да се включи в кампанията може да направи това чрез дарение в специално изработените кутии, които ще бъдат разположени на стадион "Христо Ботев", или на посочените по-долу банкови сметки.

На 12 февруари 2013 година на Васил Бамбурски му е поставена  диагноза „Остра Лимфобластна Левкемия - Т-клетъчна - Висок Риск“. В момента той е подложен на химиотерапия в Клиниката по  Хематология в Пловдив, за да може да достигне състояние на ремисия,  което е едно от задължителните условия за извършване на костно- мозъчна трансплантация.

Тъй като НЗОК няма клинична пътека за трансплантация, се  налага тя да бъде направена в Германия. Васил трябва да подаде заявление в НЗОК за издаване на  формуляр S2 за планирано лечение в страна - членка на ЕС, като има  вероятност да получи одобрение от Комисията за лечение в чужбина за  частично финансиране на животоспасяващата операция. Останалите  средства семейството на Васил ще трябва да осигури само. Приблизителната сума на операцията е в рамките на 150 000 евро.

При тази ситуация, всяка финансова подкрепа, която можете да  окажете на Васил и семейството му е добре дошла.

Благодарим ви, че помагате на Васил!

ДАРИТЕЛСКИ СМЕТКИ

РАЙФАЙЗЕН БАНК

лева BG38RZBB91551072741303

евро BG41RZBB91551472741313 BIC: RZBBBGSF

ВАСИЛ МИТКОВ БАМБУРСКИ