Убиецът на 3-годишния Асен ще търка нара

Животът

03-06-2013, 12:32

Снимка:

monitor.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Детето изчезна в средата на април, трупчето му бе открито в река Марица

Убиецът на 3-годишния Асен – Ирхан Камбуров, ще стои под ключ в ареста, решиха окончателно апелативните магистрати в Пловдив. Детето изчезна мистериозно уж от парк в "Столипиново" в средата на април, когато майката подаде лъжлив сигнал в полицията. Тя била принудена да разкаже версията за парка от приятеля на голямата си дъщеря Диана – Ирхан. След като на 26 април окръжните магистрати оставиха за постоянно в ареста сочения за убиец, решението им бе потвърдено и от апелативния съд, пише "Монитор".

Не съм убил аз детето. Чувствам се виновен само за това, че прикрих сестра му – извършителката, повтори пред магистратите отново обвиняемият. Още пред окръжния съд той поддържаше версията, че 3-годишният мъник бил зверски пребит от голямата си сестра Диана, с която Ирхан живеел на семейни начала на ул. "Шумен" в квартала.

Според прокуратурата обаче всички доказателства сочат, че извършител е именно Ирхан, а не сестрата. Тя е присъствала на побоищата, но не се е намесила да спаси братчето си. Апелативните магистрати смятат, че повдигането на нови обвинения е в компетенцията на прокуратурата.

Два дни преди да бъде убит, Асенчо попаднал  в болница със счупено краче.

На 9 април Ирхан го пребил жестоко, а после пред докторите обяснявал, че диванът се прегънал и наранил момчето. Поредният побой станал на 10 или 11 април, когато Асен се наакал два пъти. За да му даде урок да не се цапа повече, мъжът започнал да бие зверски детето. Според прокуратурата побоят е бил с юмруци, като извършителят е притискал с крак гръдния му кош и е душил малкия за гърлото. По време на зверството в къщата освен Ирхан били любовницата му и сестра на малкия – Диана, както и тримата синове на убиеца. Всички те видели, че след като мъникът спрял да диша, телцето било увито от баща им с одеяло и напъхано в гардероба.

Там трупчето престояло няколко дни, а след като започнало да се разлага, Ирхан с помощта на по-малкия си син Реджеб преместил мъртвия Асен. Мъжът наел каруца от махалата и закарал тялото край река Марица в района на Домостроителния комбинат. Там, на около 30 метра от брега на реката, първо затрупал трупа с купчина боклуци. След още няколко дни Ирхан размислил и отново отишъл на същото място. Сложил трупа на Асен в два чувала – найлонов и от сизал, пъхнал вътре паве от бордюр, за да не изплува тялото, и го хвърлил в реката. Връщайки се вкъщи, Ирхан почистил старателно гардероба, като дори го напарфюмирал с дезодорант, за да заличи миризмата на разложилото се тяло.

Междувременно майката Мария, която води скитнически живот, се появила в къщата на ул. "Шумен" и започнала да търси сина си.

Тя научила от дъщеря си Диана какво е станало с Асен. Ирхан, който редовно пребивал както синовете си, така и Диана, започнал да тормози Мария. Няколко дни той я притискал какво да говори пред полицията, а когато тя научила версията си, че уж е оставила сина си да играе в парк, я завел в Шесто районно управление. Няколко дни по-късно Ирхан бил предаден от единия от синовете си, който разказал пред полицаите какво се е случило. Мъжът бил задържан, въпреки че не признавал вината си.