Чистката в МВР продължава, още петима шефове аут

Политика

03-06-2013, 15:31

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шефът на СДВР сдаде поста

Цветлин Йовчев поиска оставките на директорите на ОД МВР във Видин, Кюстендил, Монтана, Плевен и Търговище

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев поиска оставките на директорите на пет областни дирекции на МВР и на СДВР, съобщиха от полицията.

Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов и началникът на столичното Трето РУ "Полиция” комисар Валентин Симеонов ще бъдат освободени заради неупражнен контрол.
За слаби резултати в дейността на ръководените от тях структури министър Цветлин Йовчев поиска оставките и на директорите на МВР във Видин – старши инспектор Цветан Петков, Кюстендил – комисар Георги Джоглев, Монтана – главен инспектор Даниел Псалтиров, Плевен – комисар Мирослав Петров и Търговище – комисар Станимир Парашкевов.
Бърза реализация на наказателната отговорност, планиране на базата на ежемесечен анализ на критичните места и маршрути, място и време на извършване на престъпления са част от предложените мерки от вътрешния министър за повишаване на ефективността на полицейската дейност.

На директорите на областни дирекции на МВР е даден едномесечен срок за оптимизиране на работата във връзка с тези мерки.
Обучение на средния управленски персонал и залагане на нови критерии за кадрово развитие ще залегнат като приоритети за укрепване на човешките ресурси. Активно противодействие на битовата престъпност, както и на финансовите престъпления, ефективно изразходване на ресурсите, гаранции за законност във всички действия на полицейските служители – включително чрез засилване на ролята на дирекциите "Инспекторат" и "Вътрешна сигурност", публичност и отчетност на всеки шест месеца са приоритетните направления, които бяха откроени на днешната среща с ръководния състав на министерството.