Октай Енимехмедов остава с белезници

Крими

03-06-2013, 16:22

Снимка:

Архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гледат мярката на Октай Енимехмедов

От обвинението смятат, че задържаният за умишленото нападение на Ахмед Доган може да извърши ново престъпление

Съдът остави Октай Енимехмедов в ареста.

По думите на Енимехмедов той е подал молбата за промяна на мярката за неотклонение, не за да бъде променена мярката му, а за да се осведоми докъде е стигнало делото и да може да посочи още веднъж причините довели до извършването на деянието, съобщи Фокус.

Октай Енимехмедов е обвинен за това, че на 19 януари 2013 г. в НДК е направил опит умишлено да убие Ахмед Доган. Магистратите смятат, че има реална опасност, ако Енимехмедов бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение, да извърши ново престъпление.
Инцидентът се случи по време на провеждането на Национална конференция на ДПС.
Според обвинението Енимехмедов се е опитал три пъти да произведе изстрели с газов пистолет към главата на Доган.

Експертизите по делото твърдят, че не може да се определи точното разстояние, на което се е намирал пистолетът от главата на Ахмед Доган. Също така експертиза на вещите лица показва, че стрелбата с газов пистолет може да доведе до фатален край, в зависимост от локацията на раната.
На въпрос дали са използвани записи или в килията на Енимехмедов е бил внедрен човек, прокурор Илиян Точев не отговори. Той обаче намекна, че има записи от СРС-та, които са от първите два месеца от ареста на Енимехмедов, но не обясни какви са и по какъв начин са направени. Точев посочи още, че щом съдът е кредитирал част от СРС-тата за прилагане по делото, значи има разрешение за използването им.
Решението може да се обжалва и в такъв случай, делото е насрочено за 11 юни 2013 г. от 10:00 часа.