Човек на Кунева преговаря за зам.-финансов министър, махат я

Политика

03-06-2013, 16:13

Снимка:

Дарик

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

От движението очакват сериозни протести през есента

"България на гражданите" се е разделила със своя секретар, заради преговори за заместник-министерски пост в правителството на Пламен Орешарски.

Людмила Елкова е съобщила, че преговаря за поста заместник-министър на финансите и затова е била помолена да напусне партията. Според ръководството на движението е грешка с експерти и кадри да се подпомага "правителство на лъжата и подмяната".
       
От "България на гражданите" очакват сериозни протести есента и затова ще се концентрират да общуват повече и да са си взаимно полезни с протестиращите.

През септември ще се реши и кой ще застане начело на ръководството, което пое отговорност за слабите изборни резултати и подаде оставка.

В своя анализ отчетохме като грешка, че не сме чули достатъчно гласовете на хората от структурите на ДБГ, на хората от страната, заяви Петър Николов, член на Националния съвет на партията в оставка.

Партията се обяви срещу първите законодателни промени инициирани от кабинета "Орешарски" - измененията в Закона за ДАНС и либерализирането на пушенето на закрито.

"Не може  да не сме опозиция на правителството  на Пламен Орешарски, защото то  е правителство, което започва  мандата си с ретроградни мерки. Първо, ще прави рестарт на АЕЦ "Белене" - един безумен проект, при липса на икономическа обосновка и в условията на излишък на електроенергия и фалирали Енергиен системен оператор и НЕК. Второ, ще връща либералния режим за пушене, при това мярка подкрепена за първи път в световната история от здравен министър. Това са противоречиви неща, които автентично изкарват хората на улицата", коментира друг член на Националния съвет Прошко Прошков.