Левски преговаря с хората на Васил Божков

Спорт

03-06-2013, 21:06

Автор:

Sofia Utre

Всичко от Автора

Батков с надежда Иво Тонев да склони олигарха за “Герена”

Шефовете на Левски са поканили Васил Божков да стане стратегически партньор на клуба, научи “София Утре”. Както нееднократно писахме, “сините” са пред жесток финансов колапс, след промяната на политическата обстановка в страната.  Оттеглиха се не само спонсорите от ВТБ Капитал, но и мистериозните благодетели, издържащи тима от “Герена”, благодарение на фенските пристрастия на Бойко Борисов. Неслучайно оставка като директор подаде и Иво Тонев, който дойде като представител точно на въпросните благодетели. Така вицешампионите са изправени пред угрозата да ги издържа единствено Тодор Батков, който е със сериозни финансови проблеми.

Точно заради това адвокатът е помолил Иво Тонев да използва добрите си отношения с Васил Божков, за да покани хората от неговата заложна къща “Еврофутбол” да станат генерален спонсор. Надеждата е с един милион на година от българския букмейкър, Левски да закърпи нещата поне този сезон.

Припомняме, че Божков бе собственик на големия враг ЦСКА. Преди това обаче, още през 1994 година, бизнесменът пробва да влезе в управата на Левски. Тогава обаче босът Томас Лафчис не позволи на мецената и неговият човек Кеворк Кеворкян да получат оперативната власт.

Иво Тонев пък е в много добри отношения с Васил Божков. Точно фирма на олигарха направи последната модернизация на спортния тотализатор, където директор е Тонев. Сделката бе за милиони левове.