Добро утро в Пловдив! Прекрасен вторник

Мисия Пловдив

04-06-2013, 06:28

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Времето ще е облачно, нека денят ви бъде усмихнат

Облачно с кратък дъжд ще бъде времето в Пловдив. Вторник ни дава минимална температура от 14 градуса. Максималната ще стигне 24.

4 юни е международен ден за защита на децата – жертви на агресия. Отбелязва се от 1983 г. по решение на ООН. Годишнина от израелската бомбардировка над жилищни квартали на Бейрут, Ливан (1982), при която загиват деца.

В Пловдив денят се очертава натоварен със събития и културни случки.

Общо 2300 кандидат-студенти ще се явят на предварителните изпити за прием в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Те се провеждат в началото на месец юни. Вчера бе най-мащабният тест – по-български език. Днес 398 кандидати ще покажат знания по история на България.

Кметът на Пловдив Иван Тотев ще направи първа копка на Лъчетерапевтичния комплекс, който ще се изгражда в двора на Онкодиспансера.

Комплексът ще бъде на площ от 2 декара. В него ще се преместят раковата поликлиника, линейният ускорител „Рокус" и леглата, които сега са в База 1 на територията на държавната УМБАЛ „Св. Георги" на бул. „Васил Априлов".

В 11 часа пред ДКЦ 2 Иван Тотев и кметът на район „Централен“ г-жа Райна Петрова ще обявят края на дейностите по облагородяване на района.

Областен информационен център – Пловдив организира информационен ден, посветен на приемната грижа и децата с увреждания.

Информационното събитие започва в 10:30 часа в залата на Областен информационен център – Пловдив, пл. „Централен“ №1, на 12-и етаж.

За участие са поканени представители на областни и общински администрации, Агенция за социално подпомагане, Държавна агенция за закрила на детето, Регионален екип по деинституционализация и неправителствени организации.

Сдружението за правна помощ на потребителите ще представи в пресклуба на БТА исковата  молба срещу “ЕВН България Електроснабдяване ЕАД” АД.

В нея се иска съдът да преустанови прилагането на клаузи, съдържащи се в Общите условия на дружеството, които Сдружението за правна помощ на потребителите счита за неравноправни. Между тях са: срокът от един месец за възражение срещу издадените фактури, срокът от 90 дни, в които клиентът може да претендира за обезщетение, практики за ограничаване или преустановяване на снабдяването с електрическа услуга, възстановяване на снабдяването с еленергия само след като клиентът е компенсирал разходите за прекъсване и възобновяване на снабдяването и др. клаузи

12.00 часа – заседателна зала на Община Пловдив – пресконференция във връзка с предстоящия фестивал "Улица Отец Паисий“. Информация за фестивала, новини и акценти от програмата ще бъде представена от Веселина Сариева ( директор на фондация "Отворени изкуства" ), Стефка Цанева (куратор "Улица Отец Паисий"), Десислава Христозова (отдел "Култура" на Община Пловдив), Станимир Панайотов (куратор на фестивала София Куиър).

В 11 часа ще има пресконференция по повод откриването на 49-то издание на Международния фестивал на камерната музика – Пловдив. Пълна информация за събититето ще бъде дадена в Артклуба – Драматичен театър Пловдив.

Жълтоклюнните литературни пилета от младежката формация към къща „Ламартин” ще правят литературно четене пак на 4 юни тази година, вторник,  от 18 часа в двора на къща „Ламартин” или в залата – ако пада град, съобщиха организаторите.

Ще участват нови лица, пилета, ярки и млади петлета.

Всички – верни на литературата така, както пернатите са верни на свободата да летят над оградата. Елате, писатели и поети и читатели напети не само да слушате, но и да участвате със свои думи, стихове, странички проза. Да кажете нещо на младите. Те ще го запомнят.

В кината дават две премиери: Слънчево и Ергенският запой Част III (2013).