Втори кръг от купа "България" за катерачи

Спорт

04-06-2013, 09:05

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

80 малки катерачи се състезаваха в Стара Загора

Старозагорският алпийски клуб "Железник” и ТД "Сърнена гора” бяха организатори на състезание по катерене в двете дисциплини, "трудност” и "скорост”, проведено в зала "Стара Загора” до ДЗУ.

 

"Проявата бе наречена Купа "Стара Загора” и бе кръг от републиканското първенство по катерене и втори кръг от купа "България”, разказа Григор Вътев от АК "Железник”. Според него състезанието е преминало чудесно, а за това роля са изиграли и съдиите от НСА.

 

"Имаше 80 участници при деца, юноши и девойки”, уточни Григор Вътев. От старозагорските участници най-силно се е представил Христо Парапанов, спечелил трети места в двете дисциплини в група VI при юношите.

 

В същата група Васил Цветков от Казанлък е със златен медал в дисциплината “трудност”. Казанлъчани са спечелили още няколко медала. “Доволен съм, че въобще проведохме това състезание, имайки предвид скромните възможности на алпийския клуб и на туристическото дружество, а точно то финансира проявата”, каза Григор Вътев.

 

Той съжалява, че Общината и бизнеса в Стара Загора не са подкрепили инициативата.

 

Катерачите от Стара Загора продължават подготовката си за предстоящи изпитания. Предстои им да организират ежегодната алпиниада “Райски скали”. А след това, през есента, предстои участие в Държавното първенство по алпинизъм.