Супер атракции по плажовете в областта, най-много спортни

Туризъм

04-06-2013, 15:59

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Курортите ще запазят цени на миналогодишните нива

Голяма част от курортите по Южното Черноморие ще запазят цените на услугите си на миналогодишните нива. Так асе очаква да останат и в разгара на летния сезон цените на атракциите и екстрите по плажа като чадъри и шезлонги.

Бургаският плаж, който откри сезона първи ще предлага повече аткракции от миналата година, а също така основен акцент ще бъде поставен върху възможностите за практикуване на най-различни спортни занимания, при това безплатно. С новите удобства за плажуващите, на Северния плаж в града е в процес изгражданнето на рампи за инвалиди и на специални пътеки, които ще отвеждат на крачка от вълните. Концесионерът на ивицитата Атанас Стоянов се кани да направи плажа максимално достъпен за хората със специални нужди и да осигури и монтира устройство, чрез което те ще могат не само до стоят до брега, но и да се потапят във водата. И независимо, че родната ивица вече грабна престижното  отличие „Син флаг”, концесионерът обяви, че цените на шезлонги и чадъри ще останат непроменени, а също и най-ниските по Черноморието.

За централния плаж ще остане удобството с безплатни чадъри и шезлонги, а към ексрите на ивицита е добавен и спортен кът на открито.  Сред новите аткракции на Северния ще бъде и специалната сърф зона, с ограждения за да могат сърфисти и осттаналите плажуващи да имат спокойствие. Джетове обаче и това лято няма да бъдат допускани по местните ивици за да няма риск. Като компенсация обаче ще бъдат изградени повече волейболни игрища, футболно и трибуна за феновете, както и детски кътове за най-малките.

Феновете на джетове ще могат да се възползват от удоволствието в повечето къмпинги на юг от Бургас , а също и в Слънчев бряг, Равда и Свети Влас. Средната цена отново ще е в рамките на 40 лева за 10 минути, толкова ще струват и другите забавни аткракции като банан и сърф. За любителите на адреналина на Южния плаж в Слънчев бряг ще има и парасейлинг. Полетът с воден парашут струва 50 лева. Летовниците са екипирани със спасителни жилетки, застават на платформа, теглена от лодка. На гърба им е закачен парашут. Щом вятърът го отвори, туристът буквално полита към небето. Забавата свършва, след като се обиколи надлъж и нашир цялата ивица в Слънчев бряг. В зоната за водни атракции на плажа в Слънчев бряг ще има отново и водолазна школа. В нея всеки може да се научи да се гмурка само срещу 100 лева. За опитните гмурци пък цената е 60 лева на час. Срещу 20 лева пък туристите ще могат да порят вълните с ринго балон, който се тегли от скутер. На по-страхливите все пак спасителите препоръчват любимата атракция на младежите - разходка в морето с надуваем банан за 15 лева.

Южният плаж е мечтана почивка с множество атракции топ класа. Нощният живот в откритите заведения и масовите партита до брега също са много търсени от българи и чужденци. Пиковите месеци са юли и август.Това, което обаче със сигурност няма да присъства на плажа в най-големия курортен комплекс на Балканите е култовата водна пързалка. Други вече станали страдиционни екстри за курортния комплекси тези в съседство с него е импровизираният скок с бънджи – детското струва 10 лв. за 4 минути, а стрелбата с пушка е 15 лева, пързалката и батутът са по пет лева, колкото е и тестът за млади пилоти. Миниголф игрищата също ще запазят цената си от 2012-а. Аткрацията, която се е  сляла със Слънчев бряг обаче е 15-метровото бънджи, което изстрелва от клетка туристите в небето. За няколко секунди те могат да направят панорамна обиколка на целия комплекс срещу 25 лева. На най-красивата марина по Черноморието, тази в Свети Влас за сметка на това ще се предлагат други вълнуващи аткракции 10-минутна обикалколка над крайбрежието с хеликоптер, както и разходка с яхта.