Бъркат ни в мозъка с нов скенер в ДКЦ 2 (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

04-06-2013, 13:52

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Изследването с апарата ще струва 70 лева

Чисто нов скенер от последно поколение бе официално осветен в пловдивското ДКЦ 2. Очаква се машината да осигури по-качествени услуги на близо 120 000 пациенти, колкото приблизително минават през клиниката всяка година.

Изследването със скенера ще струва близо 70 лева. Като то може да се покрие от Здравната каса. Досега са произведени 8000 такива апарата. Това е едно ново ниво на образната диагностика, посочиха от екипа на поликлиниката. Скенерът марка Сименс ще доставя подробна информация за костната структура, мозъка и други органи на пациентите. Това пък ще помогне за по-успешно лечение.

Тази придобивка е доказателство за усилията на общината в сферата на здравеопазването. Апаратът бе закупен с 600 хиляди лева от градския бюджет, подчерта кметът Иван Тотев, който преряза лентата на новия кабинет.

Пациентите ще се радват на удобства не само в сградата на ДКЦ 2. Районът около него също бе обновен. Разкрити са нови паркоместа пред и около поликлиниката. Сухите дървета са били заменени с тревни площи и вечнозелени растения, които да скрият занемарените стени. В съседство на ДКЦ-то са ремонтирани водопроводите, поставени са нови отводнителни шахти, каза районният кмет Райна Петрова.