100 артисти окупират "Отец Паисий"

Пловдив Лайф

04-06-2013, 18:20

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Фестивалът на улицата ще мине под темата "Поведение"

Над 100 артисти от България и чужбина ще участват в тазгодишното издание на фестивала на ул. „Отец Паисий”. Темата е „Поведение”, а програмата включва близо 70 събития.

Още в петък ще бъдат открити първите изложби. Посетителите на аrtnewscafе ще може да се потопят в света на комиксите с F*ck reality, go comics! Експозицията в книжарница „Консервна” -  24 април 1915 г. е посветена на арменската история. Le petit monde ще подслони две изложби едновременно - В града и отвъд и Автентичност и пловдивски улици. Пицария “Златна круша” ще покаже на своите гости, че Кирковец на сянка не седи – кирковец сянка пази! Галерия Пиронеса ще внесе Динамика в мрака-светлина, а колегите им от Галерия Sariev Contemporary залагат на HALF-LIFE. По самата ул. „Отец Паисий“ ще се разположат изложбите Поведение и Gusto Trash.

Тази година фестивалът ще има своя собствена къща. Тя ще се намира на „Отец Паисий“ 5 и ще е отворена за посетители между 11:00 и 19:00 ч. Там ще бъде показан пловдивският ремиск на София Куиър Форум с участници от Сърбия, Русия, Канада и Унгария. Във фестивалния дом ще бъдат показани още изложбите: Годината на нашето недоволство; Просто око; Мисия Икар: Бягство от митологията.

Фестивалът ще бъде официално открит с парти от 18:00 до 23:00 в аrtnewscafe. В 19:00 във Фабрик бар ще бъде прожектиран филмът Витоша, входът е 3 лв. От 21:00 на Одеона ще бъде прожекиран краткият филм Relations of The Ellipsis. В същия час започва и музикалният пърформанс NOTION в Пиано пъб Fourplay.

Програмата на фестивала можете да видите ТУК.