България видя сметката на Казахстан за 3 минути

Спорт

04-06-2013, 19:33

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Георги Илиев и Иван Иванов бележат за 2:1 на годишнината на домакините

Националният отбор на България спечели с 2:1 гостуването си на Казахстан в контрола, играна в Алмати, съобщи Sportline.bg.

"Лъвовете" поднесоха горчив подарък на домакините за 100-годишнината на казахстанския футбол. Головете за нашите бяха дело на Георги Илиев в 56-та минута и Иван Иванов само 3 минути по-късно. Халфът на Черно море се разписа след точен удар в горния ъгъл на вратаря, а защитникът на Партизан нанесе прецизен удар с глава, удвоявайки преднината на трикольорите.

Преди почивката бе отменен гол на Валери Божинов заради засада. Нападателят се отличи и с няколко силни далечни удари, които профучаха в близост от вратата. Казахстанците можеха бързо да върнат един гол чрез резервата Шомко, който нацели гредата зад Пламен Илиев. Последва натиск на домакините, който все пак се овенча с попадение минута преди края на редовното време. Отново Дмитрий Шомко бе в центъра на събитията, като този път нападателят не остави шансове на Илиев.

Това бе втора победа за националите само за няколко дни, след като по-рано "лъвовете" на Любо Пенев спечелиха с 2:0 гостуването си на Япония. Националите показаха стабилна игра и в двата мача, като оставиха много добри впечатления с бързите си контраатаки.