БСП не посочи кандидат за областен

Управленският орган решава, отсече Гергов

Не е взето решение кой от редиците на БСП да бъде номиниран за областен управител на продължилия до късно снощи пленум на столетницата в Пловдив. Очакванията бяха именно вчера да се стане ясно на кои имена залагат местните червени. Като фаворити за стола на губернатора бяха сочени Георги Търновалийски, Николай Радев и Тодор Петков. Градският и областен лидер Георги Гергов посочил, че в БСП в Пловдив и областта има достатъчно авторитетни хора в с професионални постижения и със стабилни биографии.

„Ако националното ръководство поиска мнението на местната структура, те ще бъдат  предложени, но окончателното решение ще вземе управленският орган“, добавил Гергов.

По време на пленума БСП отчете резултатите от парламентраните избори. Според партията оценката за постигнатите резултати е положителна.

Целта, поставена в началото на предизборното състезание въз основа на нагласите, беше за трима депутати,  но успяхме да постигнем четирима, отчел заместник-председателят на Градския  предизборен щаб Георги Търновалийски. Вотът на пловдивчани доказа, че няма синя крепост, в дясното политическо пространство остана само  партията на клиентелисти в сиво-виолетово, добавил на свой ред Гергов.