Даряват ехогравска техника на Онкото в Стара Загора

Новините

05-06-2013, 09:49

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Благотворителният акт е в подкрепа с борбата с рак на гърдата

AVON България дари ехографска техника на Oтделението по oбразна диагностика към ДКЦ на Комплексния онкологичен център в Стара Загора, съобщиха от компанията. Това е петото поред от общо седем дарения на компанията тази година в различни градове в страната. Медицинската апаратура ще се използва на по-късен етап за безплатни профилактични прегледи на жените от града и областта, осигурени също от AVON България.

През 2013 г. най-мащабната благотворителна кампания у нас в подкрепа на борбата с рака на гърдата "От любов към живота" отбелязва своята 11-годишнина в България. Основната цел на кампанията, организирана от AVON България, е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да осигури достъпна профилактика и диагностика на болестта за всички жени в страната.


През годините "От любов към живота" е подкрепена от повече от 700 000 души в България. До този момент събраните средства в нея надвишават 1 300 000 лева, с които са направени дарения на мобилна мамографска и ехографска апаратура и са финансирани над 23 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на територията на цялата страна.

Основното ни оръжие срещу болестта е информираността за значимостта на редовните профилактични прегледи. Ето защо ние се стремим посланието ни да достигне до възможно най-много хора, уточняват от AVON България.

Сред последователите на каузата са Графа, Ники Кънчев, Драго Симеонов, Гала, Наталия Симеонова, Ива Дойчинова, Ива Екимова, Любо, Сантра, Елена Петрова, Мария Илиева, Ивет Лалова и още много звезди на България. Целта е да се промени здравната култура на българската жена и тя да поставя на преден план своето здраве, напомнят от компанията.