Еколози празнуват ЧРД с пиеса за обитателите на бургаските езера

Мисия Бургас

05-06-2013, 10:44

Снимка:

Facebook.com/BurgasLakes

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Главните герои в приказката са птици, кучета, чакали и бракониери

Пеликан, саблеклюн, лопатарка, кокилобегачи, лястовици и много други пернати обитатели на бургаските езера ще кацнат на сцената на НХК в 18 часа в петък. Това са главните герои в пиесата "Да опазим бургаските езера", с която Българскто дружество за защита на птиците ще отбележи рождения си ден. 

"За неволите, които срещат в езерата, докато търсят храна, отглеждат малките си или са спрели за отдих, те ще ви разкажат с помощта на много музика и танци. В ролите на пернатите обитатели на влажните зони около Бургас  ще се превъплътят най-малките актьори от театрална школа "Талантино" и танцьорите от студио "Дюн", обясниха организаторите.

Премиерата на постановката ще зарадва посетителите и с вход свободен. 

"Това е специален подарък от орнитолозите, природозащитниците и община Бургас за всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета. Всеки, който иска за половин час да се запознае с крилатото богатство на бургаските езера и да научи повече за нашата природа е добре дошъл", допълниха от БДЗП. 

Историята е разказана от главните действащи лица в представлението, които са най-симпатичните "жители" на езерата – птиците, картината допълват най-страшните обитатели на езерата – кучетата и чакалите, в нея участват и най-опасните за езерата герои – бракониерите.

Но както всяка приказка за деца и възрастни и тази е с щастлив край благодарение на най-сърдечните хора, които помагат на езерата – доброволците. Пиесата е създадена по проект "Живот за Бургаските езерА" към програма LIFE+ на ЕС, изпълняван от БДЗП в партньорство с Община Бургас, Българска Фондация Биоразнообразие, Черноморски солници АД и Кралското дружество за защита на птиците.