Билети от 5 до 12 лева за концертите на Камерния

Пловдив Лайф

05-06-2013, 10:47

Снимка:

www.programata.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ученици, студенти и пенсионери плащат по 5 лева за билет

В продажба са билетите за всичките 8 концерта от афиша на тазгодишния 49-и Международен фестивал на камерната музика в Пловдив. До началото на събитието – 10 юни, могат да бъдат купени от касата на Главната до Общината. В дните на концертите – и пред залите.

На традиционното място за музикалния форум – Етнографския музей, почитателите на камерната музика ще могат да се снабдят с билети за 6 от концертите в деня на провеждането им – освен от касата на Главната. За утринната серенада – на  16 юни, неделя, от 11.30 – и пред зала „Съединение”, където ще бъдат представени вокално-инструментални отражения от Ренесанса до Барока – по идея и под ръководството на маестро Крикор Четинян.

Билетите за закриването – на 20 юни, от 19 часа, което ще е в Драматичния театър с изпълнението на Веско Ешкенази и Людмил Ангелов – се продават освен на касата до Общината и на касата на Драмата. Само за този финален концерт от 10-дневния музикален празник под тепетата цените са от по 8, 10 и 12 лева.

За всички останали концерти билетите струват 8 и 10 лв. Ученици, студенти и пенсионери плащат по 5 лева за билет.

Йохан Девлетян – началник на отдел „Култура” в Община Пловдив, изрази надежда, че пловдивчани ще напълнят салоните: Защото ще е жалко, ако форум като този, чието 50-летие отбелязваме догодина, не събере публика, а през октомври даваме заявката си за европейска столица на културата’ 2019.

Феновете, които отрано се снабдят с места за всичките 8 концерта на общо 3-те сцени на 49 МФКМ, автоматично стават претенденти за традиционния приз на публиката, който  пък ще им осигури пропуск за 50-то юбилейно издание на фестивала през 2014-а.