Червените в Пловдив искат НАП и 5 вицета в ключови министерства

Мисия Пловдив

05-06-2013, 14:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Търновалийски готов за шеф на НАП

Днес е първото заседание на Министерски съвет в новото програмно правителство, съставено от БСП, ДПС и подкрепено от Атака. „Трябва да има назначени зам.-министри, а ние очакваме да има предложения към пловдивчани за тези постове”, каза Георги Търновалийски от БСП.

По думите на зам.-председателя на общинския съвет от квотата на червените мераците на кадрите на БСП в нашия град са за министерството на здравеопазването, финансите,  регионалното, културното и на външните работи. „Можем да предложим зам-министри във всички ведомства, стига да се поиска от нас. Засега ще се задоволим с двамата министри от Пловдив”, добави Търновалийски.

От изказването му стана ясно, че той самият има афинитет към друга длъжност. По думите му регионалната структура на Националната агенция за приходите за него вече е затворена страница, но не така стоят нещата на национално ниво. „За НАП да, бих поел тази огромна отговорност”, категоричен бе Търновалийски. Според него държавата се крепи на три най-важни агенции – двете приходни и ДАНС.

„Проблемите в тях са огромни. Знам какво ще ми струва на мен лично, на семейството и на приятелите ми”, каза Търновалийски.

Според него са безпочвени опитите да се внуши, че със смяната на властта идват лоши дни за Пловдив. По времето на тройната коалиция градът получи над 77 млн. лв. за проекти в града  и бяха ремонтирани над 400 км пътища. Показали сме, че когато БСП е в управлението, Пловдив не е забравен, коментира Търновалийски.