Връщаме се към Средновековието край Асеновград

Животът

05-06-2013, 14:08

Снимка:

Елена Граматикова

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Панаирът започва в петък. Гответе се за любопитно изживяване

За втора поредна година Община Асеновград организира впечатляващия Средновековен панаир. Тази година той ще се проведе на поляните край параклиса "Св. Трифон". Започва в петък и ще продължи до неделя.

Панаирът ще пресъздава Средновековието в периода 1185-1420 г. и Второто Българско царство.

Първите участници в него ще направят демонстрации още в петък. Тогава ще пристигнат и гостите ни от съседна Сърбия. Най-интересната част ще бъде в събота, когато гостите на панаира ще имат възможността да станат свидетели на това как се правят средновековни гозби, автентични реконструкции на снаряжение, въоръжение и дрехи от посоченият период, презентация и лекции на тема "Проект Българският средновековен костюм", иконопис, монетосечене, средновековен метод за направа на хартия, леене на свещи, тъкане на кори, изработка на дървени лъжици, плетене на халчeста ризница, обработка на кожа, рицарска битка, фехтовка, кътинг тестове, стрелба със лък, средновековна музика, обработка на стъкло (изработване на стъклени накити) и още много други безкрайно интересни неща от далечното минало на дедите ни.

Всеки ще може да си закупи автентични средновековни аксесоари и да опита медовина. Нека заедно да се пренесем в атмосферата на една от най-интересните епохи на човечеството.