Eксклузивно! Ганчев кани Гайтански и Божков в ЦСКА

Спорт

05-06-2013, 16:16

Автор:

Явор Пиргов, sportline.bg

Всичко от Автора

Сделката е въпрос на дни, целта е ЦСКА в групите на Шампионската лига

Гриша Ганчев готви мощен триумвират начело на ЦСКА, ако успее да закупи "червените" от "Титан", научи Sportline.bg. Настоящият собственик на Литекс ще дърпа конците на "Армията", но се надява да убеди още двама мощни бизнесмени да му помагат в издръжката на най-успелият български клуб. Това са Васил Божков и Румен Гайтански. Разговори между тримата вече са проведени. На този етап Божков и Гайтански не са дали утвърдителни отговори, като предпочитат да изчакат развитието на събитията. А техният най-вероятен сценарий е до дни Ганчев да си подели контролния пакет акции с настоящите собственици от "Титан".

Целта на Ганчев е да осигури солиден бюджет с който да се атакува влизане в групите на Шампионската лига. Преди това, той се надява да постигне тотална доминация на "армейците" в българския футбол. Затова ще доведе в Борисовата градина Христо Стоичков и Стойчо Младенов. Камата ще бъде президент на ЦСКА, докато Младенов е гласен за старши-треньор.

Ганчев има намерение да влезе в управлението на ЦСКА още от 2002 г. Тогава той има план как да направи клуба без аналог у нас. За целта провежда преговори за съвместна работа със собственика по онова време Васил Божков и с Илия Павлов. Идеята е близо до осъществяване, но гибелта на Павлов осуетява всичко. Ганчев обаче не спира да мечтае да стъпи в Борисовата градина. Преди година бе много близо до реализиране на желанието си, но странични фактори отново го спряха. Той обаче не се отказа. И е на път да финализира преговорите. До няколко дни ловешкият бизнесмен ще стъпи официално на "Българска армия", като си подели контролния пакет акции с настоящите собственици на клуба от сметопочистващата фирма "Титан".