Лесни решения на досадните проблеми (СНИМКИ)

Животът

05-06-2013, 16:38

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С въображение и подръчни материали ежедневието ни се подобрява. Пробвайте!

Ежедневието ни е изпълнено с купища досадни задължения. Те обаче съвсем не са трън в очите, ако пуснем въображението си. Ето няколко неочаквано лесни идеи, които да улеснят дните ни.

Дръжките на сочните ягодки се премахват най-лесно с помощта на обикновена сламка. На снимката е показано как точно става това.

Ако ви се наложи да забивате пирон и не искате да рискувате да си ударите пръстите, използвайте щипка за простиране.

Замразете гроздови зърна във фризера и след това ги пуснете в чашата с вино. Така ще можете да го охладите, без да го разводнявате с лед.

Разрешихме проблема с виното, сега остава да се погрижим и за свещите. Ако те се намират в по-дълбока поставка, а вие не разполагате със специална удължена запалка за целта, опитайте да запалите една спагета – с нейния пламък ще можете да достигнете и до фитилите на свещите.

Ципът на някои от чифтовете ви панталони има навика да се смъква и това ви е изключително неприятно – сигурни сме, че всеки има подобен проблем. А е толкова лесно да се реши! Просто му закачете халка от ключодържател и я премятайте през копчето, след като закопчаете ципа.

За да си направите по-хубав тост сандвич, сложете двете филийки заедно в едно и също разделение на тостера. Така те ще станат топли и хрупкави от едната страна, но от другата ще си бъдат достатъчно меки.

Сместа за палачинки можете да сипете в празно пластмасово шише от кетчуп. Така ще я изстисквате по-лесно в тигана и няма да омажете с нея всичко наоколо.

Когато водата в тенджерата ври и искате да бъдете сигурни, че няма да изкипи и да намокри цялата печка, сложете дървена лъжица напряко върху съда. Тя ще пука достигналите до нея балончета и по този начин ще ви осигури достатъчно време, за да спасите положението.

Страх ви е от джебчиите в градския транспорт? Ако ви се налага да се качите там с повечко пари в чантата, някои хитреци съветват да скриете сумата в опаковка от дамска превръзка. Едва ли крадецът ще прояви интерес точно към нея!

По същата логика можете да осигурите добър камуфлаж и за мобилния телефон, ключовете и парите си в плажната чанта. Отворете празен флакон от слънцезащитен крем, измийте го добре, сложете ценните вещи вътре и не се притеснявайте за тях, докато се плацикате във водата!

Ето как бебешкото креватче може да се използва и от порасналото вече дете.

С лак за нокти в различни цветове можете да изрисувате ключовете си, за да не ги бъркате един с друг.

В случай, че имате котка и тя обича да си поспива пред/върху компютъра ви, можете да решите проблема, без да се налага да ѝ се карате. Просто вземете кутия с подходяща големина за легло на котето и я сложете наблизо. Почти сигурно е, че това ще подейства като магнит и занапред домашният ви любимец ще предпочита да си ляга в кутията, вместо върху клавиатурата.

Не ви стигат ръцете, за да приготвяте манджата и едновременно с това да следите рецептата в готварската книга – за да се улесните, можете да използвате закачалка за панталони.

Доста досадно може да бъде и съхранението на опаковъчна хартия до следващия повод за подаряване на изненади. Разбира се, можете да стегнете рулото с връвчица, но после ще ви е по-трудно да я махнете. Кой е лесният вариант? Разрежете през средата картонения цилиндър, около който се увива тоалетната хартия, и го използвайте по показания начин.

При наличието на високотехнологични телефони с възможност за бързи снимки, вече не е нужно да си правите списък с покупки за магазина. Достатъчно е да снимате как изглежда вътрешността на хладилника и шкафа с подправките, след което лесно ще видите какво ви трябва, докато обикаляте щандовете.

За да не ви изстине пицата по пътя към вкъщи, сложете я на седалката до шофьорското място и пуснете климатика да духа топло в тази посока.

Ето как с помощта на обикновена лопатка (за предпочитане чиста!) можете да напълните съд, който не се побира в мивката.

 

Източник nestandartnoto.com