Нефтохимик започва твърдо на 10 юни, ще играе в елита

Спорт

05-06-2013, 17:14

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Собствениците на клуба, ръководството и кметът Димитър Николов правят всичко възможно да се намерят и фирми, които да подпомогнат финансово клуба

Това заяви пред Burgasutre изпълнителният директор на шейховете Пламен Николов. До 15 юни ще бъдат изчистени старите задължения към БФС, за да вземе отборът лиценз за участие в елитната А група на страната.

Собствениците на клуба, ръководството и кмета Димитър Николов правят всичко възможно да се намерят и фирми, които да подпомогнат финансово клуба. Идната седмица ще бъдат изплатени и по-голямата част от задълженията към футболистите – каза още Николов. "Трудности съществуват, но не сме преставали да търсим решение на проблемите. Смятам, че след като има единомислие по основните въпроси, отборът ще започне нормално първенството. Останалото са спекулации",  завърши Николов.

До края на седмицата ще се проведе заседание на ръководството, като на него ще се обсъдят важни въпроси относно структурата и организацията за работа в клуба. Ще бъдат уточнени и финансовите параметри на бюджета до края на настоящата година, подготовката на отбора и съперниците в контролните мачове до началото на сезона.  

Нефтохимик се събира за първа тренировка в понеделник на своята база в Долно Езерово. Все още не е ясно кои играчи ще останат в отбора и кои ще напуснат тима. В същото време в клуба са получени много запитвания от агенти на играчи, които желаят през новия сезон да облекат зелената фланелка. До този момент няколко нови попълнения очакват конкретни предложения, за да подпишат договори с Нефтохимик. Засега обаче позициите, на които те играят, както и имената им се пазят в тайна.