Албена събира железничари - футболисти от Европа

Спорт

06-06-2013, 00:10

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Играят квалификация в група „А”

От 9 до 15 юни в Албена ще се състои квалификация по футбол в група „А” за класиране за финалите на европейско първенство по футбол за железничари.
Определени са три квалификационни групи, като първите два отбора от всяка се класират за финалите. Отборите на Франция, като първенец на предишното първенство и Русия, като домакин, са двата отбора осигурили участието си. В група „А” участват отборите на домакина България, както и съставите на Дания, Словакия, Казахстан и Азербайджан. В групата ще се играе всеки срещу всеки, като първите два отбора се класират за финалите. Жребият ще бъде изтеглен на техническата комисия на 9 юни. Срещите ще се състоят от 10 до 14 юни, информират от пресцентъра на Албена.
Първенството се организира от Български железничарски спортен съвет, под ръководството на инж. Кирил Ангелов – председател, и инж. Огнян Ръждавички – зам.-председател. Основен спонсор е Държавна компания Железопътна инфраструктора. За първи път в първенство ще участва отборът на Азербайджан, които е член на Международната спортна организация на железничарите в Европа от 2012 г.
Главен съдия на турнира е Георги Камишев - зам.-председател на дисциплинарната комисия на БФС, а главен секретар - Костадин Костадинов. Двама от съдиите ще бъдат международни - Ивайло Стоянов и Георги Кабаков.