Добро утро в четвъртък!

Мисия Пловдив

06-06-2013, 06:43

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Готвим се за фестивала "Пловдив чете"

И в четвъртък времето ще е непостоянно. В сутрешните часове и до обяд облачността ще е разкъсана. След обяд и привечер ще превали дъжд на места придружен от гръмотевици. Вятърът ще е слаб от северозапад с временно усилване. Късно нощта облачността ще намалее. Максималните температури ще се запазят без промяна и ще бъдат между 19 и 23 градуса.

От 11 часа в заседателната зала на община Пловдив започва пресконференция по повод

единадесетото издание на литературния фестивал „Пловдив чете“ и книжния базар „Алея на книгата“. Форумът ще се проведе от 11 до 16 юни на Центъра. В брифинга ще участват общината, Асоциация „Българска книга“, Фондация „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, НБ „Иван Вазов“ и Издателска къща „Хермес“.

Концерт 3 в 1 организира Педагогическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”от 18:00 ч. в Културен център „Тракарт”. Освен музикални изпълнения събитието включва още изложба и рецитал на поезия. В рамките на проявата студенти и ученици ще представят своите постижения в областта на музикалното, изобразителното и словесноизпълнителското изкуство. Ще прозвучат солови и камерни творби за глас, флейта, китара, маримба, вибрафон. Концертът се реализира по проект „Развитие на художествената култура на ученици и студенти” към фонд „Научни изследвания” при ПУ.

Четвъртък приключва с премиера в Драматичния театър. Моноспектакълът „Глас“ на Ивана Папазова разказва за великата Мария Калас. Да пее или да замълчи завинаги? Една велика певица се ражда от сянката на друга. А може би сянката, отражението е именно другата. Дубльорката или оригиналът. Виктория Глас или Мария Калас. За едната животът свършва там, където е свършило изкуството. А за другата продължава безмилостно. Овладяла ролята си до съвършенство, дубльорката знае как да изиграе примадоната. Ще се поддаде ли на изкушението да излезе на сцената и да го направи вижте от 19 часа в Камерна зала.