Стотици туристи за празника на Хисаря

Мисия Пловдив

06-06-2013, 09:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Богата програма готви градът за честванията

Стотитици туристи пристигнаха в Хисаря за празниците на града. Те започнаха още снощи и продължават до 16 юни. Официалното откриване бе с концерт на "Пет сезона" и Стефан Диомов и великолепното лазерно шоу на Любомир Стаменов. Кулминацията на празника бе празничната заря, подготвена и осъществена от "Огнена хризантема".

Голяма част от туристите са привлечени от модерните спацентрове, с които разполага град Хисаря, който миналата година спечели наградата "Спа дестинация на Балканите" на престижен международен конкурс.

Градът е известен с изворите на минерална вода и чистия въздух. Той е предпочитана дестинация за почивка на много семейства от страната и чужбина.

За трета година градът е домакин на Балканския шампионат по фолклор "Жива вода". В събота в центъра на града в парка около фонтана ще се проведе Кулинарна изложба и базар, на която ще бъдат представени както традиционни местни ястия за летните празници от обредния календар, така и ястия от съвременната кухня. В парковите алеи ще има няколко къта с атракции - "Работилница за плашила", "Писмо за спомен" - място, където всеки, който желае ще може да напише нещо не на компютър, а на пишеща машина!

За децата ще бъдат организирани: карнавал с актьори от Държавен куклен театър Пловдив, велокрос, футболен турнир и състезание по плуване. След миналогодишния фурор на "Голямото нощно къпане", тази година ще се проведе отново, но на градския плаж.

Закриването ще бъде със спектакъл на Мюзикхолен театър Пловдив по музика на Куин "Просто една история".