Матурата по английски език, вход за чужди университети

Животът

06-06-2013, 10:23

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Оценката ще дава възможност и за стипендия

Зрелостниците, явили се на матура по английски език ще могат да използват оценката си за кандидатстване в програмите на университети от Великобритания, Холандия и Норвегия, които се предлагат в партньорство с българското Висше училище Международен колеж.

Оценката ще дава възможност и за стипендия, която за първи семестър достига до 1000 евро, през следващите години студентите имат възможност да получават стипендия, достигаща до 2000 евро, като всичко зависи от успеха им.

Студентите започват обучението си на английски език по специалностите на чуждите университети  във ВУМК, България, а след втората година, младежите имат избор директно да продължат обучението си в Обединеното кралство (Cardiff Met, University College Birmingha, University of Portsmouth), Новрвегия (Harstadt University), Франция (Ecole Superieure de Commerce de Saint Etienne) и Холандия (Stenden University).

Тези, които не желаят да продължат образованието си в чужбина, могат да го направят в българското висше училище, въпреки това те отново завършват с бакалавърската диплома на университета с най-голям бизнес факултет във Великобритания – Cardiff Metropolitan University, както и с бакалавърската диплома на ВУМК.