ВиК погна цар Киро, дължи 7 000 лева за вода

Крими

06-06-2013, 11:29

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кирил Рашков и дъщеря му Събка не плащали с години

ВИК съди Кирил Рашков, който в момента изтърпява присъда в пловдивското затворническо общежитие за закана за убийство. Цар Киро и неговата дъщеря Събка не са плащали с години задълженията си за питейна вода във вече съборените им палати в Катуница, пише "Монитор".

Поради това още миналото лято водоснабдяването към техните имоти бе прекъснато, а срещу фамилията стартира поредица от дела.

ВиК Пловдив съди Кирил Рашков за две негови задължения, а други три дела има образувани срещу дъщерята Събка. Единственият, който погасил старите си борчове за питейна вода, се оказва синът на Цар Киро – Ангел. Той също бил съден през 2010 г. за дълг от около 300 лева, но след излизането на съдебното решение, се издължил изцяло на дружеството.

За разлика от сина си Ангел Кирил Рашков обаче не само не е платил борчовете си към ВиК, но и обжалва съдебните решения, които още не са влезли в сила, сочи справка от съда в Пловдив. Първото решение на районния съд в Пловдив по дело, заведено от ВиК срещу Кирил Рашков, е от миналия 8 октомври. Само по него от дружеството претендират Цар Киро да им плати 1327,86 лева главница и 147,78 лева обезщетения за забавените плащания. Със задълженията по другите дела и сумите за юрисконсултски възнаграждения общият борч набъбва до над 7274 лева.