ГЕРБ пак зове за избори

Ще напуснем парламента, ще отидем при хората и ще бъдем коректив на властта, заяви Борисов

ГЕРБ напуска пленарна зала и продължава да настоява за провеждане на нови избори. Това стана ясно от изказване на лидера на партията Бойко Борисов.

"Народът избра ГЕРБ като първа политическа сила и ние няма да позволим вие от тази трибуна всеки ден да ни провокирате и унижавате, да си правите комисии без кворум", обърна се към парламентарното мнозинство председателят  на ГЕРБ Бойко Борисов.

"ГЕРБ, която е избрана от хората, над 1 милион души, когато ни давате квалификации от тук, няма да го позволим. Останете си тук, работете си трите партии, хората са казали - пилците се броят наесен", заяви още Борисов.

"Партията победител се казва ГЕРБ и вие сте го признали. След като се чувствате толкова силни, провеждате политика на диктатура в държавата, вие сте по-големи калинки", допълни Борисов.

"Народът ни е пратил да работим в парламента и ние ще работим в парламента. Няма да влизаме в зала, за да може тройната коалиция да си прави каквото иска. Ще се срещаме с хората, така, както в предишния парламент „Атака" каза - ние напускаме парламента, отиваме при хората. И ние ще бъдем в парламента, ще срещаме хората, ще говорим с тях, ще бъдем коректив.”, обяви председателят на ГЕРБ. Той обвини правителство, че „всеки ден казват по едно отстъпление, една лъжа. И за Закона за тютюнопушенето, и за АЕЦ „Белене".”

Борисов каза още, че ГЕРБ продължава да иска нови избори. "Ние искаме нови избори и се надяваме Конституционният съд да реши правилно. Каквото реши - ще го приемем".

На въпрос кой политики на правителството ГЕРБ би подкрепила, Бойко Борисов отвърна: „Тези мерки минаха - за майчинските и за детските на първо четене”.

По думите му е редно партията, която е събрала най-много подкрепа на парламентарните избори да има свои заместник председател на парламента. Борисов заяви, че гласът на ГЕРБ в Народното събрание трябва да се чува. Според него, обаче, сега това не се случва, заради процедурни хватки и договорки между останалите парламентарно представени партии.

 "Поведението им няма да се промени, защото те искат да наложат диктатура, затова първо пипат службите, създават си органи за репресия, поголовна чистка на всички качествени хора", заяви Борисов и добави, че БСП, ДПС и „Атака" не са склонни към извинения. „Аз три пъти им подавах ръка да дойдат и да работим в това тежко време заедно. Какво направиха - държат се все едно са спечелили изборите, но те загубиха изборите от ГЕРБ. Откъде-накъде ще ми държат менторски тон като победители, за това, че им позволихме и сме диалогични, искаме да има мир", възмути се той.