Кметът на Стара Загора отличи европейския шампион по бойно самбо Веселин Иванов

Спорт

06-06-2013, 14:53

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Ще продължа и занапред да представям добре Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи почетен знак и грамота на европейския шампион по бойно самбо Веселин Иванов за спечелената европейска титла за професионалисти в Италия.


Градоначалникът благодари на спортиста , че за пореден път е прославил Стара Загора. Веселин Иванов благодари за оказаната чест и заяви, че е горд от спечелената титла. Надявам се, че няма да ви разочаровам и ще продължа и занапред да представям добре Стара Загора и България, заяви той.

Веселин Иванов стана европейски шампион по бойно самбо на европейското първенство, което се проведе в края на май в италианския град Крема. В оспорвана финална среща в категория до 62 кг. той надделя с 2:1 точки над своя съперник от Украйна. В кариерата си старозагорецът е спечелил не един двубой в турнири и първенства по джудо, самбо, бойно самбо и ММА. Той е благодарен на бившия си треньор Евгени Василев и на националния треньор Румен Димитров, с чиято помощ е спечелил титлата на първенството на континента в Италия. Сега Веселин Иванов ще има кратка почивка и ще започне подготовка за следващото голямо изпитание. В края на годината в Санкт Петербург предстои световно първенство по бойно самбо.