Осуетиха телефонна измама за 12 бона

Крими

06-06-2013, 16:39

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Диана Стоева, Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Полицаи прибраха за разпит набедена за участничка в престъпната схема

Опит за крупна телефонна измама предотвратиха преди минути на улица "Райко Жинзифов" варненски полицаи, видя репортер на Varnautre.bg. Жена на около 50 години бе отведена в районното управление за разпит по сигнал на "опарени варненци". Видимо притеснена от това, което се случва тя започна да се оправдава плачейки, че няма нищо общо. В объркването си при появата на униформените, жената изтърва телефона си на земята, след което с разтреперен глас започна да моли единия полицай да не я принуждават да звъни, както и, че се притеснява да не звънне майка й. Въпреки, че настоятелно се оправдаваше, че няма нищо общо, набедената за измамница се оправда пред полицаите и близките на възрастната жена, че е била принудена да го направи.

По познатата вече схема, мъж позвънил в ранния следобед на възрастна варненка и иказал, че дъщеря й е пострадала сериозно в катастрофа. Той обяснил на жената, че дъщеря й е в тежко състояние със счупвания и травми по цялото тяло. Поискал й 12 000 лв. за операции и поставяне на пирони. Това е третият случай, в който жената получава подобно обаждане по телефона, но признава, че този път наистина се е хванала на измамата, защото мъжът бил много убедителен. "Говореше като професор", сподели тя пред Varnautre.bg.

Притеснена за дъщеря си, тя веднага започнала да мисли от къде и как да събере парите, споменала, че може да даде част от сумата, а до понеделник да мисли как да преведе и останалите. Семейството обаче изкарало късмет, защото "потрошената" дъщеря била наблизо. А след като се разбрало, че става въпрос за измама, възрастната варненка, дъщеря й и внучката започват да следят кога ще се появят измамниците, с които има уговорка да бъдат на пресечката на улиците "Прага" и "Райко Жинзифов", за да вземат парите. И тъй като отведената в полицията жена се оказала най-подозрителна сред минувачите като чакала на уреченото място в продължение на около половин час, семейството веднага подало сигнал до органите на реда.