Хубав ден, Пловдив!

Мисия Пловдив

07-06-2013, 06:48

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Имен ден празнуват Валерия и Валери. Да почерпят

Добро утро, Пловдив! Днес, в последния работен ден от седмицата - 7 юни, имен ден празнуват Валери и Валерия. Да им е честито.

ВРЕМЕТО в петък остава без съществена промяна. Ще се запази неустойчиво. В сутрешните часове и до обяд облачността ще е разкъсана до слънчево време. След обяд и привечер облачността ще се увеличи и ще превали дъжд на места придружен от гръмотевици. Вятър слаб от запад. Максималните температури ще се запазят без промяна и ще бъдат между 20 и 25 градуса. За района на Пловдив максимална температура 23 градуса.

В ПУ се провеждат предварителните изпити по биология, физика и география.

Днес от 10 часа кметът Иван Тотев ще се срещне с Ана Паску, вицепрезидент на международната федерация по фехтовка. Тя е в Пловдив на официално посещение относно подготовката на Световното първенство по фехтовка за кадети и младежи, което ще се проведе през 2014 година.

Малко по-късно, от 10,30 часа в Заседателна зала ще бъде дадена съвместна пресконференция, на която ще присъстват кметът Тотев, зам.-кметът Георги Титюков, Ана Паску и Величка Христева, президент на българската федерация по фехтовка. Те ще разкрият подробности относно подготовката на предстоящото Световното първенство по фехтовка за кадети и младежи, участниците и страните, които ще се включат, продължителността на спортното съревнование, както и мястото на провеждане.

От 10, 30 часа и.д. кмет на район "Южен" Людмил Русанов официално ще открие новоизградена зона за паркиране на бул. "Никола Вапцаров" № 9 пред  МБАЛ "Св. Пантелеймон". Съобъжението е изградено със съдействието на ОП "Градини и паркове" и ОП "Чистота".

От 10 часа в зала "Вагнер" на хотел "Лайпциг" археологът Божидар Чапъров ще проведе лекция, на която ще бъде представена интерактивна туристическа карта на праисторическите обекти в Пловдив, начерена "От тук започва Пловдив". Тя представлява част от програмата на Международен симпозиум по живопис 2013г.

Днес е и откриването на фестивала "Улица Отец Паисий - Поведение", който ще продължи до 9 юни, неделя. За четвърта поредна година обществените, личните и публичните пространства по продължението на улица "Отец Паисий" ще бъдат място за изложби, пърформанси, лекции, дискусии, уъркшопи и концерти. Фестивалът ще бъде официално открит с парти от 18, 00 до 23, 00 в аrtnewscafe.

На 7, 8, 9 и 21 юни ще се проведат празнични инициативи по повод 55 години от създаването на ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ "ПЛОВДИВ". Те ще са под наслов "Духът на времето".

Днес, 7 юни е първият ден от тържествата, на който ще се проведат спортни прояви, както и юбилейно тържество на настоящите и бивши учители и възпитатели в Новотел Пловдив от 19 часа.

От 18 часа в "Тракарт" Центърът по Холистична медицина към Академия Юнити и Културен център "Тракарт" организират благотворителна кампания, на която ще дарят 10 компютъра:

Национален център за рехабилитация на слепи ще получи 5 компютъра,

Сдружение "Майки против дрогата" – 1 компютър,

Приют за безпризорни деца "Майка Тереза" (към Комплекс за социални услуги за деца и семейства към Община Пловдив)  – 2 компютъра,

Сдружение "Мама за ръчичка" (Център за деца с аутизъм) –1 компютър,

Фондация "Огънят на Орфей" – 1 компютър.

От 7 до 9 юни в Асеновград пък ще се проведе прелюбопитен Средновековен панаир. Тази година той ще опъне шатри на поляните край параклиса "Св. Трифон" и ще пресъздаде Средновековието в периода 1185-1420 г. и Второто Българско царство.