Китай не проявявя интерес към летище Стара Загора

Парите

07-06-2013, 09:24

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Приоритетни са българо-китайски фирми и бизнес проекти между двете страни

Изграждането на карго летище край Стара Загора не е приоритет в момента за инвеститори от Китай. Интерес от инвестиции в тази посока ще бъдат на лице, когато има повече реален производствен бизнес в района. Това заяви председателят на Българо-китайската търговско-промишлена камара Виктор Азманов.


Той представи пред старозагорски предприемачи възможностите за износ на стоки от областта на хранително-вкусовата промишленост и напитките в Китай.


Семинарът на тема Практични стъпки и оперативни програми за работа с Китай е организиран от Българо-китайската търговско-промишлена камара в партньорството на Българската търговско-промишлена камара, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Областна администрация - Стара Загора и Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
В момента логистичните проекти, които ще финансиран китайски компании, са оставени на втори план. Те ще бъдат изпълнени след като заработят повече българо-китайски фирми и бизнес проекти между двете страни, добави Виктор Азманов.