Стартира проект “Добро образование сега - добри възможности в бъдеще“

Новините

07-06-2013, 10:11

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Община Казанлък ще стартира образователен проект на стойност 150 125,90 лева

Община Казанлък стартира нов образователен проект ,"Добро образование сега-добри възможности в бъдеще“ по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-4.1.05 ,"Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства“.  Проектът е финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси” чрез Европейския социален фонд и е на обща стойност 150 125,90 лв.
Общата цел на проекта е да се подобрят условията за интеграция на децата и учениците от етнически малцинствени групи от община Казанлък, чрез мотивирано включване още от най-ранна възраст в образователния процес, като това ще доведе до тяхната по-успешна социална и трудова реализация в бъдеще.


Проекта е насочен към  подобряване обхвата на децата от предучилищна възраст в детските градини, реализиране на целенасочени дейности за подпомагане овладяването на български език от децата и учениците от етнически малцинствен произход, създаване на условия за предотвратяване на ранното отпадане на деца от училище и изграждане на среда, толерантна към различията.


Проектът ще се изпълнява в продължение на 12 месеца от Община Казанлък в партньорство с ОДЗ ,"Мир" с.Бузовград, ОУ ,"Васил Левски" с.Бузовград, ОДЗ ,"Детелина" с.Горно Черковище, ОУ ,"Св.Климент Охридски" с.Горно Черковище, ЦДГ ,"Ален Мак" с.Ръжена, ОДЗ ,"Синчец" с.Копринка, ЦДГ ,"Снежанка" гр.Казанлък, ОУ ,"Кулата" гр.Казанлък.


Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Община Казанлък носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерство на образованието, младежта и науката.