Съдът спря решението на Общински съвет Стара Загора

Новините

07-06-2013, 10:59

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

На 5 юни съдът се произнася в полза на "Нелсен чистота", а кмета ги гони със заповед издадена на 7 юни

Административен съд Стара Загора спря решението на Общинския съвет, с което от 7 юни се прекратява договора на общината с фирмата по почистването "Нелсен чистота", потвърди Стоян Димитров от концесионера.

След съдебното решение снощи ние получихме заповед от кмета Живко Тодоров да премахнем съдовете за сметосъбиране. Ако продължим да извършваме дейност общината няма да ни я заплати.Днес градът осъмна с извозени боклуци, ще работим. Ако не ни бъде заплатено-има съд, категоричен беше Димитров.

"Нелсен чистота" подаде жалба до Административния съд чрез бившия вече областен управител. По думите му тя е входирана с дата 5 юни.

На извънредна сесия градския парламент прекрати от 7 юни договора с фирмата-концесионер по почистването заради неизпълнени клаузи в анекса към договора от миналата година.

Съветниците гласуваха да бъде възложено на кмета на Стара Загора да организира провеждането на открита процедура за определяне на изпълнител на дейностите по чистотата на територията на общината, както и да договори временното възлагане на извършването на дейностите до избирането на нов концесионер.

Комисия от ръководителите на групи в Общинския съвет избра чрез процедура на договаряне без обявление фирмата, която ще почиства временно общината. Това е "ЗАУБА" АД. Седалището на фирмата е в София, с представител Николай Проданов.