В три състезания участваха гимнастичките на "Импала"

Спорт

07-06-2013, 11:50

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Резултатите насърчават децата да работят още по-усилено

В три международни турнира участваха възпитаничките на старозагорския клуб "Импала”.

 

"Това се случва, тъй като графика ни е много натоварен и няма свободни дати за състезания", коментира Петя Петкова, ст. треньор на "Импала”.

 

В международния турнир на ЦСКА в столицата Ася Иванова стана абсолютен шампион при девойки ст. възраст. Ася спечели и два златни и един бронзов медала на отделните уреди.

 

Трето място на "въже” спечели Мария Иванова при деца до 10 години. В тази възраст пета на "въже” е Галена Стоянова.

 

Симона Пеева при деца до 8 години е втора на "без уред”. В турнира за купа "Академик” Камелия Ушлиева е първа при деца до 8 години.

 

"Тя изпълни много трудно съчетание и го игра добре”, каза Петя Петкова. При деца до 10 години Василена Буланова е на пето място.

 

В третия турнир, "Цветята на България” старозагорки са играли много добре, а всички участнички са получили грамоти и медали по случай Деня на детето. "Доволна съм от тези изяви, тъй като резултатите насърчават децата да работят още по-усилено, да бъдат по-уверени и с по-голямо самочувствие”, допълни специалистката.

 

В края на тази седмица 14 гимнастички от "Импала” ще участват в международен турнир в Солун. Те ще излязат на подиума в гръцкия град в конкуренция на грации от 10 български клуба и на всички отбори от южната ни съседка. След това в графика на състезания са Държавното първенство в София , за категория "А” и Държавно първенство категория "Б”, на което домакин ще бъде старозагорския клуб.