Десетки изгоряха от пореден фалирал туроператор

Крими

07-06-2013, 12:41

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Пътниците не са успели да излетят от летище София

Поредна измама с туристическа фирма опари десетки желаещи да пътуват.

Заради фалита на туроператорът "Демотурс" пътниците дори не успели да излетят, съобщава bTV. Oт агенцията им прибрали парите, но така и не платили на авиопревозвача. Хората разбрали за това чак на летището, когато се оказало, че всъщност нямат билети.

Една от потърпевшите е Даниела Башева. Тя е дала близо 300лв. и е планирала почивката от близо месец. Даниела и преди е пътувала с "Демотурс" и затова и този път е решила да им се довери, без да знае за финансовото състояние на фирмата.

"Бях полята със студен душ. Казаха ми, че билетът ми не невалиден. Резервацията просто не съществува, такъв билет няма и аз не мога да пътувам. След което аз просто се обърнах и към служител от австрийските авиолинии, а отговорът беше, че фирмата, от която съм закупила билета – Демотурс, вече от няколко дни е обявен в несъстоятелност", разказа Даниела пред bTV.

Малко вероятно е измамените пътници да си получат парите, твърдят от потребителските асоциации и призовават министерството на икономиката за промени наредбата за застраховките на туристическите фирми.

Засега единственото решение за измамените хора е да сигнализират в полицията. В столичното 5-о районно вече има 8 жалби срещу "Демотурс" по случая са образувани три дела, а собственичката Диана Орелова обвинена в измама.