Екстрадират швейцарец, издирван за сексуални престъпления

Крими

07-06-2013, 12:31

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Присъдата му е 3 години и 6 месеца

46-годишният Мартин Дикенман от гр. Люцерн, Швейцария ще бъде предаден на компетентните власти там за изтърпяване на присъда от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода.

Дикенман е осъден е за „блудство и други сексуални действия, както и за липса на грижи за малолетни деца”, които са били многократно извършени в периода октомври 1992 г. – ноември 2010 година.

Решението на Окръжният  съд в Добрич ще бъде изпратено до 24 часа на Министъра на правосъдието, който трябва да уведоми швейцарските власти. То ще бъде предадено за изпълнение на Върховна касационна прокуратура.

От пресцентъра на Добричкия окръжен съд припомнят, че Дикенман беше задържан под стража на 22 април 2013 г. във връзка със заповед за арест, издадена от Федералната служба Правосъдие в гр. Берн. Впоследствие е получена и молба за екстрадицията му.

Дикенман заяви днес пред Окръжния съд, че желае да бъде предаден на швейцарските власти и след изтърпяване на наказанието да се върне по легален начин възможно най-бързо при семейството си в България.