Ток повали работник, мъжът оцеля по чудо

Животът

07-06-2013, 12:47

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Цяло чудо е, че се е отървал с толкова малко наранявания, коментират лекари

59-годишен работник оцеля по чудо. Той бе ударен от ток с високо напрежение. Инцидентът с Николай Кисьов стана в сряда около 9 часа. Мъжът е служител на предприятието "ЕМЕ", помещаващо се в бившето "Комуна" в Смолян, пише smolyanpress.net.

Мъжът трябвало да разчиства помещение, заради предстояща профилактика, когато бил покосен от високото напрежение. Кисьов влязъл в стаята, където се намирало комплексното електроразпределително устройство. Малко по-късно от ударната вълна изхвърчал през вратата и пада на земята.

Цяло чудо е, че се е отървал с толкова малко щети, коментират запознати със случая.

Пациентът е с изгаряния на дясната длан и седалищната област. Най-вероятно през там е минала електрическата дъга, посочват на свой ред лекарите. Пострадалият мъж е със сътресение на мозъка, без опасност за живота.

Криминалисти са извършили оглед на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство. Екип на инспекцията по труда също е започнала проверка по случая. Не е установено колко е било напрежението, тепърва ще се правят разпити, заяви прокурор Иван Спиров, говорител на Окръжна прокуратура – Смолян. В района на предприятието се говори, че токът е бил със сила от 20kw. От предприятието отказаха коментар.